Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole

Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole

Kipburger, salsa of guacamole: individueel al heerlijk, samen verrukkelijk.

3 Burgers
40 minuten

Ingrediënten

Salsa (250ml)
14 zongedroogde tomaatjes
½ geroosterde paprika
½ teentje knoflook
4 cherry tomaatjes
½ ui
0,25 Spaanse peper
7 takjes koriander
0,25 limoen
0,25 tl zout
0,25 tl peper

Guacamole
2 avocado’s
½ Spaanse peper
0,25 rode ui
1 tl limoensap
5 takjes koriander
peper en zout

Kipburger
200g kipfilet
2 teentje knoflook
½ ui
7 takjes koriander
2 tl Spaanse peper
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
handje geraspte kaas
snufje zout
snufje peper

½ Rode ui
Crème fraîche
ijsbergsla

Lees meer →

Quiche met Zalm op bedje van sla

Bladerdeegpakketje met zalm en feta

Een mini-taartje voor als je nog wat zalm over hebt.

2 personen
20 minuten + 35 minuten in de oven

Ingrediënten

2 vierkantje plakjes bladerdeeg
8 kerstomaatjes
ongeveer 4 plakken gerookte zalm
100g fetakaas
8 semi-zongedroogde tomaatjes
2 eieren
2 el melk
peper en zout
nootmuskaat
ijsbergsla / rucola
5 cm komkommer
2 el pijnboompitten

Lees meer →

Mediteraanse garnalencocktail

Garnalencocktail met zongedroogde tomaten, komkommer er tuinkers

Een garnalencocktail met een mediterraans tintje. Voor als je hem net even wat anders wil.

4 personen
15 minuten + 30 minuten marineren
115 kcal

Ingrediënten

½ komkommer
1 citroen, geperst
50 g semi-zongedroogde tomaten
200g Hollandse garnalen
4 el mayonaise
1 el yoghurt
15 g verse basilicum
1 doosje tuinkers
geroosterd brood

Lees meer →

Mediteraanse kip

Kip met zongedroogde tomaatjes en feta

Het bakken van een gevuld vleesje is niet een gemakkelijke taak, omdat de buitenkant vaak sneller verbrand dan dat de binnenkant gaar is. Maar het is mogelijk en met vulling van feta, zongedroogde tomaatjes en bacilicum krijgt de kip een mediterraanse smaak.

2 personen
30 minuten

Ingrediënten

2 kleine kipfiles
4 blaadjes basilicum
8 semi-zongedroogde tomaatjes
100 g feta

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Broccolistamppot met zongedroogde tomaatjes en feta

Stampot met brocolie, zongedroogde tomaatjes en feta

Wortelen en uien zijn niet de enige ingrediënten die lekker zijn met aardappelpuree.

4 personen
30 minuten

Ingrediënten

1 kilo (kruimige) aardappels
zout
peper
2 kleine stronken broccoli
180g semi-zongedroogde tomaatjes
150 g Griekse feta
flinke klont boter
beetje melk
evt. Kip

Lees meer →

Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Een verrukkelijk goed gevulde gepofte aardappel.

4 personen
65 minuten

Ingrediënten

4 grote (bij voorkeur kruimige) aardappelen
8 teentjes knoflook, ongepeld
2 el olijfolie
4 handenvol verse basilicum
100g semi-zongedroogde tomaten
250 mozzarella
zout en peper

Lees meer →

Tortellini met amandelen

Tortellini met zongedroogde tomaten, roomsaus en geroosterde amandelen

This is fast-food tortellini for you.

3 a 4 personen
10 minuten

Ingrediënten

2 Zakjes (gele) Tortellini
2 Tenen Knoflook
1 Kleine Ui
1 Kleine Courgette
10 Semi-zongedroogde Tomaten
150 ml Slagroom
80 g Amandel Schaafsel

Lees meer →

Tagliatelle met garnalen en zongedroogde tomaatjes

Tagliatelle met garnalen, zongedroogde tomaten en basilicum

Een pasta met lekker veel garnalen, mjom.

3 personen
20 minuten

Ingrediënten

500 g reuzengarnalen/wokgarnalen
300 g tagliatelle
3 el olijfolie
3 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn, fris en fruitig
1 blikje tomatenpuree (70 g)
3 el semi-zongedroogde tomaten
5 g basilicum blaadjes
1 citroen

Lees meer →

Pastasalade met gerookte kip en pesto

Pasta met gerookte kip, mozarella, zongedroogde tomaten en pesto

Simpel, snel en lekker.

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

350 g pasta
6 el pesto
3 el olijven
4 el semi-zongedroogde tomaten
100 g rucola sla
2 bollen mozzarella
400 g gerookte kip
100 g rozijnen
50 g pijnboompitten

Lees meer →

Spaghetti met mozarella en tomatentapenade

Spaghetti met mozarella, tomaat en tomatentapenade

Zonder tapenade is deze pasta zeker niet compleet, laat die dus niet achterwege.

4 personen
30 minuten

Ingrediënten

400 g spaghetti
3 el pijnboompitten
4 el olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
2 bakjes cherry tomaten
250 g mozzarella
5 g basilicum blaadjes
2-3 el semi-zongedroogde tomaat en olijf tapenade

Lees meer →