Italiaans broodje: Ciabatta met rucolapesto

italiaans-broodje-ciabatta-met-rucola-pesto
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Salade Caprese

Salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella

Een simpele salade met tomaat, mozzarella en basilicum is lekker maar met deze simpele aanpassingen nog veel lekkerder.

2 Personen
10 minuten

Ingrediënten

15g verse basilicum
2 tot 4 el olijfolie
250g cherrytomaten (of andere tomaten die je in huis hebt)
&#189 el balsamicoazijn
1,5 bollen mozzarella
1 sjalot (of een stuk ui die je in huis hebt)

Lees meer →
Post Tagged with

Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Gepofte aardappelen met zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Een verrukkelijk goed gevulde gepofte aardappel.

4 personen
65 minuten

Ingrediënten

4 grote (bij voorkeur kruimige) aardappelen
8 teentjes knoflook, ongepeld
2 el olijfolie
4 handenvol verse basilicum
100g semi-zongedroogde tomaten
250 mozzarella
zout en peper

Lees meer →

Zomerse mango-kip salade

Zomerse mango-kip salade

Deze simpele salade met dressing van lekkere azijn en olijvenolie brengt het gerecht tot een hoger niveau.

Tip: De olie en azijn kan je kopen bij een olie speciaalzaak. Gooi er niet zomaar olijvenolie bij.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

1 gerookte kipfilet (ca. 200 g)
1 bolletje mozzarella
1 zakje veldsla
150-200 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
1 rijpe mango
handjevol pijnboompitjes
granaatappelazijn of frambozenazijn
Sinaasappel-olijvenolie

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Parmigana

Aubergine schotel met mozarella en parmezaan kaas

Voor dit gerecht moet je toch wel een tijd in de keuken staan. Maak dit gerecht daarom ook niet alleen, maar gebruik de hulp van de gene die mee-eten. Als je eenmaal aan tafel zit te smullen, begrijp je waarom je zolang in de keuken hebt gestaan.

4-5 personen
90 min

Ingrediënten

3 a 4 aubergines (ligt aan grootte uiteraard)
200 gram mozzarella, in plakjes gesneden
bloem (genoeg om de gesneden aubergine in te dopen)
1 ui
basilicum (het liefst vers ook voor versiering)
70 gram parmigiano (parmezaan kaas) of grana padano
olijfolie
zout ( om o.a aubergine mee in te wrijven)
peper
2/3 eieren (ligt aan hoeveelheid aubergine)
2 blikken gepelde tomaten
2 theelepels suiker
stokbrood

Lees meer →

Pastasalade met gerookte kip en pesto

Pasta met gerookte kip, mozarella, zongedroogde tomaten en pesto

Simpel, snel en lekker.

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

350 g pasta
6 el pesto
3 el olijven
4 el semi-zongedroogde tomaten
100 g rucola sla
2 bollen mozzarella
400 g gerookte kip
100 g rozijnen
50 g pijnboompitten

Lees meer →

Spaghetti met mozarella en tomatentapenade

Spaghetti met mozarella, tomaat en tomatentapenade

Zonder tapenade is deze pasta zeker niet compleet, laat die dus niet achterwege.

4 personen
30 minuten

Ingrediënten

400 g spaghetti
3 el pijnboompitten
4 el olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
2 bakjes cherry tomaten
250 g mozzarella
5 g basilicum blaadjes
2-3 el semi-zongedroogde tomaat en olijf tapenade

Lees meer →