
- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham
1 ciabatta
1 mozzarella
75g rucola
1 avocado
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
2-3 el olijfolie
2-3 el water
3 el Parmezaanse kaas
3 tomaten
4 plakken parmaham
Een simpele salade met tomaat, mozzarella en basilicum is lekker maar met deze simpele aanpassingen nog veel lekkerder.
15g verse basilicum
2 tot 4 el olijfolie
250g cherrytomaten (of andere tomaten die je in huis hebt)
½ el balsamicoazijn
1,5 bollen mozzarella
1 sjalot (of een stuk ui die je in huis hebt)
Een verrukkelijk goed gevulde gepofte aardappel.
4 grote (bij voorkeur kruimige) aardappelen
8 teentjes knoflook, ongepeld
2 el olijfolie
4 handenvol verse basilicum
100g semi-zongedroogde tomaten
250 mozzarella
zout en peper
Deze simpele salade met dressing van lekkere azijn en olijvenolie brengt het gerecht tot een hoger niveau.
Tip: De olie en azijn kan je kopen bij een olie speciaalzaak. Gooi er niet zomaar olijvenolie bij.
1 gerookte kipfilet (ca. 200 g)
1 bolletje mozzarella
1 zakje veldsla
150-200 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
1 rijpe mango
handjevol pijnboompitjes
granaatappelazijn of frambozenazijn
Sinaasappel-olijvenolie
Voor dit gerecht moet je toch wel een tijd in de keuken staan. Maak dit gerecht daarom ook niet alleen, maar gebruik de hulp van de gene die mee-eten. Als je eenmaal aan tafel zit te smullen, begrijp je waarom je zolang in de keuken hebt gestaan.
3 a 4 aubergines (ligt aan grootte uiteraard)
200 gram mozzarella, in plakjes gesneden
bloem (genoeg om de gesneden aubergine in te dopen)
1 ui
basilicum (het liefst vers ook voor versiering)
70 gram parmigiano (parmezaan kaas) of grana padano
olijfolie
zout ( om o.a aubergine mee in te wrijven)
peper
2/3 eieren (ligt aan hoeveelheid aubergine)
2 blikken gepelde tomaten
2 theelepels suiker
stokbrood
Simpel, snel en lekker.
350 g pasta
6 el pesto
3 el olijven
4 el semi-zongedroogde tomaten
100 g rucola sla
2 bollen mozzarella
400 g gerookte kip
100 g rozijnen
50 g pijnboompitten
Zonder tapenade is deze pasta zeker niet compleet, laat die dus niet achterwege.
400 g spaghetti
3 el pijnboompitten
4 el olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
2 bakjes cherry tomaten
250 g mozzarella
5 g basilicum blaadjes
2-3 el semi-zongedroogde tomaat en olijf tapenade