Gepofte aardappels met bacon-avocadosaus
- 29
- nov
Voor diegene die geen aardappels willen schillen is een gepofte aardappel een lekker alternatief.
- 4 personen
- 35 minuten
- 395 kcal zonder crème fraîche
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Aardappels schoonboenen en in 20 min. voorkoken.
- Leg de bacon op een stuk aluminiumfolie op een bakplaat in de oven en bak ze in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.
- Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
- Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Foliepakketjes in de oven leggen en aardappels in ca. 30 min. gaar poffen.(Je kan de pakketjes ook tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen)
- Pers de knoflook uit en hak de koriander fijn.
- Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen.
- Prak het vruchtvlees fijn met sherry en citroensap.
- Roer yoghurt, knoflook en koriander door het avocadomengsel.
- Breng op smaak met zout en peper. Om verkleuren te voorkomen kan je de pit in het mengsel leggen en zet de avocadosaus tot gebruik in koelkast.
- Voor serveren avocadosaus op kamertemperatuur laten komen. Aardappels opensnijden en avocadosaus en crème fraîche erin scheppen. Breek de bacon erboven in stukken.
Recept gevonden op ah.nl
Ingrediënten
8 vastkokende aardappels (van gelijke grootte)
6 plakjes bacon
2 eetlepels olijfolie
grofgemalen zeezout
1 rijpe avocado
4 el crème fraîche
1 el medium dry sherry
2 el citroensap
2 el yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
5 g verse koriander