Gevulde pindasoep met rijst, kip en verse spinazie

Je kan de rijst apart serveren of je kan het samen op een diep bord opdienen en de soep als een soort saus opdienen.

Pindasoep met spinazie, kip en rijst
4 personen
35 minuten
  1. Snij de kip in stukjes. Pers de knoflook uit.
  2. Meng in een kom twee eetlepels olijfolie met de sesamolie, tijm, gember, chilipoeder, suiker en knoflook. Marineer de kip hierin ca. 15 min.
  3. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  4. Snij de ui in ringen en de paprika in stukjes.
  5. Snij de tomaten in stukjes.
  6. Verhit de rest van de olijfolie en bak de kip licht aan. Voeg de uien en paprika toe en bak 5 min. mee.
  7. Roer de pindakaas los met de kippenbouillon en voeg de tomatenstukjes toe.
  8. Voeg de sambal en piri piri toe.
  9. Stoof de kip in dit mengsel in ca. 10 minuten gaar.
  10. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra chili en suiker toe.
  11. Roer de laatste 5 minuten de spinazie erdoor tot hij geslonken is.
  12. Serveer optioneel met (cassave) kroepoek en wat gebakken uitjes bij de rijst.

Ingrediënten

300-400g rijst
500g kipfilet
1 ui in ringen
2 teentjes gehakte look
2 tomaten in stukjes
1 rode paprika in stukjes
250 g verse spinazie
4 el olie
2 tl sesamolie
500 ml kippenbouillon
5 el pindakaas
½ el bruine suiker
1 tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl sambal oelek
snufje piri piri (gedroogde chili vlokken)
peper
zout
evt. kroepoek

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment