Gevulde pindasoep met rijst, kip en verse spinazie
- 01
- dec
Je kan de rijst apart serveren of je kan het samen op een diep bord opdienen en de soep als een soort saus opdienen.
- 4 personen
- 35 minuten
- Snij de kip in stukjes. Pers de knoflook uit.
- Meng in een kom twee eetlepels olijfolie met de sesamolie, tijm, gember, chilipoeder, suiker en knoflook. Marineer de kip hierin ca. 15 min.
- Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
- Snij de ui in ringen en de paprika in stukjes.
- Snij de tomaten in stukjes.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak de kip licht aan. Voeg de uien en paprika toe en bak 5 min. mee.
- Roer de pindakaas los met de kippenbouillon en voeg de tomatenstukjes toe.
- Voeg de sambal en piri piri toe.
- Stoof de kip in dit mengsel in ca. 10 minuten gaar.
- Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra chili en suiker toe.
- Roer de laatste 5 minuten de spinazie erdoor tot hij geslonken is.
- Serveer optioneel met (cassave) kroepoek en wat gebakken uitjes bij de rijst.
Ingrediënten
300-400g rijst
500g kipfilet
1 ui in ringen
2 teentjes gehakte look
2 tomaten in stukjes
1 rode paprika in stukjes
250 g verse spinazie
4 el olie
2 tl sesamolie
500 ml kippenbouillon
5 el pindakaas
½ el bruine suiker
1 tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl sambal oelek
snufje piri piri (gedroogde chili vlokken)
peper
zout
evt. kroepoek