IJsje van mango en banaan
- 25
- nov
Ik ben dol op ijsjes, maar een zelfgefabriceerd ijsje is net wat leuker dan een ijsje van de supermarkt.
- 6 stuks
- 15 minuten+ vriestijd
- 80kcal zonder chocolade
- Pureer de banaan met de kokosmelk en 1 el suiker in de blender of met de staafmixer.
- Schep in elk ijsvormpje een deel van het banaan-kokosmengsel.
- Laat dit mengsel hard worden.
- Snijd de mango in stukjes en pers de limoen uit
- Voeg de mango, het limoensap en de rest van de suiker toe aan het overgebleven banaan-kokosmengsel en pureer tot een gladde massa.
- Schep voorzichtig in de ijsvormpjes het banaan-kokosmengsel.
- Wacht tot hij bevroren is (in de vriezer ca. 5 uur bevriezen.)
Lekker met gesmolten chocolade
Recept komt uit kookboek IJslolly’s
Ingrediënten
1 banaan
200ml kokosmelk
2 el suiker
1 mango, geschild en pit verwijderd
1 limoen, uitgeperst