Gevulde aardappelen met chorizo
- 29
- nov
Het uithollen van een aardappel is een lastig klusje, maar het eindresultaat ziet er wel mooi uit.

- 4 personen
- 45 minuten
- 328 kcal
- Kook de aardappelen gaar in ca. 20 min.
- Verwarm de oven voor op 200-210 graden.
- Snij de chorizo in kleine stukjes van ca. 0,5 cm. Verhit de olie en roerbak de chorizo 3 min. Gooi de tomaten, inclusief vocht erbij en laat tot de helft inkoken.
- Snijd van elke aardappel een dun kapje af. Schraap het vlees van elk kapje en gooi de schillen weg.
- Pureer het aardappelvlees en roer het chorzimengsel en de creme fraiche erdoor.
- Vul de aardappelen met het mengsel, gooi er wat kaas op en zet ze op een ingevette bakplaat/ ovenschotel en bak ze 15 min. in de oven.
Geen zin in die moeite van een gevulde aardapel? Pureer de aardappel volledig en meng het met de chorizo en crème fraîche en doe het in het ingevette ovenschotel.
Recept gevonden in kookboek “Aardappelen”
Ingrediënten
8 aardappelen van ca. 120 g ( totaal 960g)
1 tl olijfolie
70 g chorizo
250g tomaten uit blik
90g crème fraîche
1 el geraspte belegen/oude kaas