Tagliatelle met garnalen en zongedroogde tomaatjes

Een pasta met lekker veel garnalen, mjom.

Tagliatelle met garnalen, zongedroogde tomaten en basilicum
3 personen
20 minuten
  1. Snij de tomaatjes in kleinere stukjes.Versnipper de basilicum en pers de knoflook uit.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Fruit de knoflook even met wat olie in een koekenpan.
  4. Bak de garnalen bij de knoflook 20-30 sec. per kant. Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft verdampen.
  5. Voeg de tomatenpuree en peper en zout naar smaak toe.
  6. Meng de pasta met de garnalen, de tomaten en versnipper de basilicum erover.
  7. Snij de citroen in kwarten en serveer met elk bord een stukje citroen.

Serveer er een lekkere salade bij!

Recept gevonden in de Allerhande

Ingredi├źnten

500 g reuzengarnalen/wokgarnalen
300 g tagliatelle
3 el olijfolie
3 tenen knoflook
125 ml droge witte wijn, fris en fruitig
1 blikje tomatenpuree (70 g)
3 el semi-zongedroogde tomaten
5 g basilicum blaadjes
1 citroen

Add a Facebook Comment