Quiche met Zalm op bedje van sla

Een mini-taartje voor als je nog wat zalm over hebt.

Bladerdeegpakketje met zalm en feta
2 personen
20 minuten + 35 minuten in de oven
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze 10 min ontdooien.
  3. Beleg een taardvormpje met een diameter van ca. 11 cm met een vierkant stuk bakpapier.
  4. Snij de zalm, feta en semi-zongedroogde tomaten in stukjes.
  5. Snij de basilicum fijn.
  6. Doe de eierdooiers en de melk in een kom en meng goed.
  7. Voeg de feta, zalm, basilicum en zongedroogde tomaat toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Doe dit mengsel in de bladerdeegvormpjes en zet ongeveer 30 a 35 min in de oven.
  9. Bedek de bodem van 4 borden met sla. Snij de kerstomaatjes, komkommer en verdeel over de borden.
  10. Rooster de pijnboompitten kort op laag vuur totdat deze licht bruin zijn. strooi het over de sla.
  11. Als de quiches klaar zijn, plaats je ze midden op het bord.

Bron van recept onbekend.

Ingrediënten

2 vierkantje plakjes bladerdeeg
8 kerstomaatjes
ongeveer 4 plakken gerookte zalm
100g fetakaas
8 semi-zongedroogde tomaatjes
2 eieren
2 el melk
peper en zout
nootmuskaat
ijsbergsla / rucola
5 cm komkommer
2 el pijnboompitten

Add a Facebook Comment