Quiche met Zalm op bedje van sla
- 14
- jan
Een mini-taartje voor als je nog wat zalm over hebt.
- 2 personen
- 20 minuten + 35 minuten in de oven
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze 10 min ontdooien.
- Beleg een taardvormpje met een diameter van ca. 11 cm met een vierkant stuk bakpapier.
- Snij de zalm, feta en semi-zongedroogde tomaten in stukjes.
- Snij de basilicum fijn.
- Doe de eierdooiers en de melk in een kom en meng goed.
- Voeg de feta, zalm, basilicum en zongedroogde tomaat toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe dit mengsel in de bladerdeegvormpjes en zet ongeveer 30 a 35 min in de oven.
- Bedek de bodem van 4 borden met sla. Snij de kerstomaatjes, komkommer en verdeel over de borden.
- Rooster de pijnboompitten kort op laag vuur totdat deze licht bruin zijn. strooi het over de sla.
- Als de quiches klaar zijn, plaats je ze midden op het bord.
Bron van recept onbekend.
Ingrediënten
2 vierkantje plakjes bladerdeeg
8 kerstomaatjes
ongeveer 4 plakken gerookte zalm
100g fetakaas
8 semi-zongedroogde tomaatjes
2 eieren
2 el melk
peper en zout
nootmuskaat
ijsbergsla / rucola
5 cm komkommer
2 el pijnboompitten