Perfecte aardappelsalade met bacon
- 30
- nov
Mijn favoriete aardappelsalade mjam mjam.

- 4 personen
- 40 minuten
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de bacon op een stuk aluminiumfolie op een rooster in de oven en bak ze in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.
- Leg de bacon op keukenpapier om uit te lekken en snij of scheur ze in kleinere stukjes.
- Schil en was de aardappelen. Snij ze in blokjes van ca. 2,5 cm en kook ze voor ca. 5 min.
- Maak een dressing door de mosterd, mayonaise, appelazijn, witte wijn azijn en dragon door elkaar te mengen. Is hij te zuur? doe er dan wat suiker bij.
- Stamp de aardappelsalade tot gewenste smeuïgheid. (Je kan het ook in kleine stukjes snijden voor wat meer stevigheid)
- Snij de lenteuitjes in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
- Leg onderin een kom wat sla naar keuze (ca. 200g).
- Mix de aardappelen met de lenteuitjes, peterselie en hoeveelheid dressing naar keuze.(Niet alles eroverheen gieten)
- Leg de aardappelmix bovenop de sla en leg hierom weer de in stukjes gesneden bacon.
Ingrediënten
750g aardappelen
4 dunne lenteuitjes
1/8 kopje fijngehakte peterselie
3 (dikke) plakjes bacon
1 el appelazijn
1 el witte wijn azijn
1 tl dragon
1 tl mosterd
1 tl mayonaise
1 tl suiker
veldsla/ rucola/ gemende salade