Perfecte aardappelsalade met bacon

Mijn favoriete aardappelsalade mjam mjam.

Aardappelsalade met bacon
4 personen
40 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Leg de bacon op een stuk aluminiumfolie op een rooster in de oven en bak ze in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.
  3. Leg de bacon op keukenpapier om uit te lekken en snij of scheur ze in kleinere stukjes.
  4. Schil en was de aardappelen. Snij ze in blokjes van ca. 2,5 cm en kook ze voor ca. 5 min.
  5. Maak een dressing door de mosterd, mayonaise, appelazijn, witte wijn azijn en dragon door elkaar te mengen. Is hij te zuur? doe er dan wat suiker bij.
  6. Stamp de aardappelsalade tot gewenste smeuïgheid. (Je kan het ook in kleine stukjes snijden voor wat meer stevigheid)
  7. Snij de lenteuitjes in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  8. Leg onderin een kom wat sla naar keuze (ca. 200g).
  9. Mix de aardappelen met de lenteuitjes, peterselie en hoeveelheid dressing naar keuze.(Niet alles eroverheen gieten)
  10. Leg de aardappelmix bovenop de sla en leg hierom weer de in stukjes gesneden bacon.

Ingrediënten

750g aardappelen
4 dunne lenteuitjes
1/8 kopje fijngehakte peterselie
3 (dikke) plakjes bacon
1 el appelazijn
1 el witte wijn azijn
1 tl dragon
1 tl mosterd
1 tl mayonaise
1 tl suiker
veldsla/ rucola/ gemende salade

Post Tagged with

Add a Facebook Comment