Salade krokante kip & bacon deluxe
- 20
- jun
Als je nog even moet wennen aan een maaltijdsalade:”Ik ben toch geen konijn!”. Jaja, probeer deze dan maar met krokante kip en bacon
- 2 personen
- 50 minuten
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de bacon op een stuk aluminiumfolie op een rooster in de oven en bak ze in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.
- Leg de bacon op keukenpapier om uit te lekken en snij of scheur ze in kleinere stukjes.
- Maak de appel-knoflook dressing door alle ingrediënten bij elkaar te gieten en mix het vervolgens goed door elkaar.(Voordat je de dressing gebruikt van te voren weer even roeren)
- Snij een dikke dikfile doormidden zodat je een dikte krijgt van ongeveer 1,5cm.
- Leg de bloem op een bordje en vermeng hierdoor een eetlepel Italiaanse kruiden
- Klop een ei los en gier die in een diep bord of iets vergelijkend.
- Vermaal de cornflakes met een vijzel of bv een deegroller.
- Tip: gebruik geen paneermeel i.p.v. cornflakes naturel. Je kan wel (oude) taco-schelpen, tortillachips naturel of muesli naturel gebruiken.
- Dep de kip droog en smeer hem in met een ½ eetlepel siracha. (Met deze hoeveelheid proef je dat er wat pittigs doorheen zit maar het is zeker niet heet. Wil je echt beetje pittig smeer er dan wat meer op.)
- Haal de kip door de bloem en laat eventueel te veel bloem van de kip afvallen.
- Haal de kip door het ei en vervolgens door de cornflakes.
- Leg de kip even opzij.
- Was en snij de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
- Snij de avocado in stukjes.
- Verwarm een bodempje olie in een koekenpan.(Wanneer je een stukje cornflakes in de pan gooit en het gaat sissen dan is de pan warm genoeg)
- Bak de kip goudbruin aan beide kanten.
- Laat de kip eerst wat uitlekken op keukenpapier en snij ze vervolgens in hapklare stukjes.
- Gooi de sla, avocado, komkommer, tomaat in een groet slakom en hussle het door elkaar.
- Gooi de kip en bacon eroverheen.
- Brokkel kleine stukjes van de boursin en verspreid die over de sla.
- Schenk eventueel al wat dressing over de slakom en serveer direct.
Ingrediënten
Kip
300g kipfile
3 volle handen cornflakes naturel
siracha of sambal
1 el Italiaanse kruiden
handje bloem
1 ei
1 avocado
1-2 el boursin
sla (ijsbersla, gemende sla)
8 plakjes bacon
1 grote tomaat
7cm komkommer
Appel-knoflook dressing
20 ml appel-azijn
60ml extra virgin olijfolie
½ teentje knoflook
½ tl mosterd
½ tl italiaanse kruiden
snufje zout & peper