Salade krokante kip & bacon deluxe

Als je nog even moet wennen aan een maaltijdsalade:”Ik ben toch geen konijn!”. Jaja, probeer deze dan maar met krokante kip en bacon

Salade deluxe met krokante kip, bacon, avocado, boursin en appel-knoflook dressing
2 personen
50 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Leg de bacon op een stuk aluminiumfolie op een rooster in de oven en bak ze in ca. 10-15 minuten knapperig bruin.
  3. Leg de bacon op keukenpapier om uit te lekken en snij of scheur ze in kleinere stukjes.
  4. Maak de appel-knoflook dressing door alle ingrediënten bij elkaar te gieten en mix het vervolgens goed door elkaar.(Voordat je de dressing gebruikt van te voren weer even roeren)
  5. Snij een dikke dikfile doormidden zodat je een dikte krijgt van ongeveer 1,5cm.
  6. Leg de bloem op een bordje en vermeng hierdoor een eetlepel Italiaanse kruiden
  7. Klop een ei los en gier die in een diep bord of iets vergelijkend.
  8. Vermaal de cornflakes met een vijzel of bv een deegroller.
  9. Tip: gebruik geen paneermeel i.p.v. cornflakes naturel. Je kan wel (oude) taco-schelpen, tortillachips naturel of muesli naturel gebruiken.
  10. Dep de kip droog en smeer hem in met een ½ eetlepel siracha. (Met deze hoeveelheid proef je dat er wat pittigs doorheen zit maar het is zeker niet heet. Wil je echt beetje pittig smeer er dan wat meer op.)
  11. Haal de kip door de bloem en laat eventueel te veel bloem van de kip afvallen.
  12. Haal de kip door het ei en vervolgens door de cornflakes.
  13. Leg de kip even opzij.
  14. Was en snij de komkommer en tomaat in kleine stukjes.
  15. Snij de avocado in stukjes.
  16. Verwarm een bodempje olie in een koekenpan.(Wanneer je een stukje cornflakes in de pan gooit en het gaat sissen dan is de pan warm genoeg)
  17. Bak de kip goudbruin aan beide kanten.
  18. Laat de kip eerst wat uitlekken op keukenpapier en snij ze vervolgens in hapklare stukjes.
  19. Gooi de sla, avocado, komkommer, tomaat in een groet slakom en hussle het door elkaar.
  20. Gooi de kip en bacon eroverheen.
  21. Brokkel kleine stukjes van de boursin en verspreid die over de sla.
  22. Schenk eventueel al wat dressing over de slakom en serveer direct.

Ingrediënten

Kip
300g kipfile
3 volle handen cornflakes naturel
siracha of sambal
1 el Italiaanse kruiden
handje bloem
1 ei

1 avocado
1-2 el boursin
sla (ijsbersla, gemende sla)
8 plakjes bacon
1 grote tomaat
7cm komkommer

Appel-knoflook dressing
20 ml appel-azijn
60ml extra virgin olijfolie
½ teentje knoflook
½ tl mosterd
½ tl italiaanse kruiden
snufje zout & peper

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment