Mango-rijstsalade met rivierkreeftjes

Ik eet zelf vaker Hollandse garnaaltjes, maar deze salade met rivierkreeftjes doet daar niet ten onder.

Rijstsalade met rivierkreeftjes en mango
2 personen
15 minuten
  1. Snij de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en hak fijn.
  2. Klop de kokosmelk, chilipeper, het limoensap en de vissaus door elkaar en roer er vervolgens de palmsuiker erdoor. Meng tot de suiker is opgelost.
  3. Kook de rijst volgens de verpakking gaar (en laat afkoelen).
  4. Snij de komkommer en mango in blokjes, snipper de lente-uitjes, hak de koriander en rooster de pinda’s.
  5. Doe de (afgekoelde) rijst, rivierkreeftjes, komkommer, lente-uitjes,
    mango en de koriander bij elkaar en schep alles goed om.
  6. Schenk de dressing over de salade en meng alles goed. Strooi vlak voor het serveren de geroosterde pinda’s erover.

Recept gevonden op Carolines blog

Ingrediënten

150 g rijst
zout
200 g rivierkreeftjes
1 kleine komkommer
4 lente-uitjes
1 grote stevige mango
1 bosje koriander
4 el pinda’s

Voor de dressing:
0,75 dl kokosmelk
1 rode chilipeper
sap van ½ limoen
1 el Thaise vissaus (nam pla)
1 tl bruine basterd suiker

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment