Mango-rijstsalade met rivierkreeftjes
- 27
- nov
Ik eet zelf vaker Hollandse garnaaltjes, maar deze salade met rivierkreeftjes doet daar niet ten onder.
- 2 personen
- 15 minuten
- Snij de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en hak fijn.
- Klop de kokosmelk, chilipeper, het limoensap en de vissaus door elkaar en roer er vervolgens de palmsuiker erdoor. Meng tot de suiker is opgelost.
- Kook de rijst volgens de verpakking gaar (en laat afkoelen).
- Snij de komkommer en mango in blokjes, snipper de lente-uitjes, hak de koriander en rooster de pinda’s.
- Doe de (afgekoelde) rijst, rivierkreeftjes, komkommer, lente-uitjes,
mango en de koriander bij elkaar en schep alles goed om. - Schenk de dressing over de salade en meng alles goed. Strooi vlak voor het serveren de geroosterde pinda’s erover.
Recept gevonden op Carolines blog
Ingrediënten
150 g rijst
zout
200 g rivierkreeftjes
1 kleine komkommer
4 lente-uitjes
1 grote stevige mango
1 bosje koriander
4 el pinda’s
Voor de dressing:
0,75 dl kokosmelk
1 rode chilipeper
sap van ½ limoen
1 el Thaise vissaus (nam pla)
1 tl bruine basterd suiker