Koriander-kokosrijstsalade met garnalen

Rijst met kokos, koriander, komkommer en garnalen

Een heerlijke salade bomvol smaak.

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

330 gram (jasmijn)rijst
geraspte schil van 1 citroen of limoen
60 ml limoensap (1,5 limoen)
1 el bruine basterdsuiker
125 ml kokosroom
1 bosje koriander, blaadjes geplukt
1 rode peper
500g garnalen
2 el olie (arachide = noten)
½ komkommer
4 bosuitjes
35 gram geroosterde pinda’s
limoenpartjes als garnering

Lees meer →

Gevulde pindasoep met rijst, kip en verse spinazie

Pindasoep met spinazie, kip en rijst

Je kan de rijst apart serveren of je kan het samen op een diep bord opdienen en de soep als een soort saus opdienen.

4 personen
35 minuten

Ingrediënten

300-400g rijst
500g kipfilet
1 ui in ringen
2 teentjes gehakte look
2 tomaten in stukjes
1 rode paprika in stukjes
250 g verse spinazie
4 el olie
2 tl sesamolie
500 ml kippenbouillon
5 el pindakaas
½ el bruine suiker
½ tl chilipoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl gedroogde tijm
peper
zout
evt. kroepoek

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Mango-rijstsalade met rivierkreeftjes

Rijstsalade met rivierkreeftjes en mango

Ik eet zelf vaker Hollandse garnaaltjes, maar deze salade met rivierkreeftjes doet daar niet ten onder.

2 personen
15 minuten

Ingrediënten

150 g rijst
zout
200 g rivierkreeftjes
1 kleine komkommer
4 lente-uitjes
1 grote stevige mango
1 bosje koriander
4 el pinda’s

Voor de dressing:
0,75 dl kokosmelk
1 rode chilipeper
sap van ½ limoen
1 el Thaise vissaus (nam pla)
1 tl bruine basterd suiker

Lees meer →
Post Tagged with , ,