Gezonde wrap met Paprika-artischoke-petso en garnalen
- 27
- jun
Een romige wrap zonder enig vet als mayonaise of ander room-product. Super gezond en nog makkelijk ook!

- 4 wraps
- 40 minuten
- Voor de marinade snij de je de citroen doormidden en snij je 1 helft in plakjes en pers de andere helft uit.
- Voeg het sap en de plakjes samen met een uitgeperst teentje knoflook en wat peper en zout bij de garnalen en laat dit ca. 30 minuten marineren.
- Pureer de ingrediënten van de pesto in een keukenmachine of met een staafmixer.(Als je van een dunnere pesto houd voeg je nog wat extra olijf olie en/of citroensap toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de wortelen julienne.(Zie filmpje)
- Als de garnalen 30 minten in de marinade staan kan je het geheel (met plakjes citroen) op de grill in een gril mandje doen, in een grillpan of in een koekenpan bakken.
- Verwarm een wrap in een schone koekenpan zonder olie.
- Besmeer de wrap met een kwart van de pesto, leg er wat rucola op en vervolgend de garnalen.
- Leg tot slot nog wat reepjes wortel erop en rol de wrap op.
- Snij de wrap schuin doormidden en herhaal het riedeltje met de andere 3 wraps.
Recept gevonden op Grab a plate
Ingrediënten
Pesto van rode paprika en artischoke
3 artichoke harten
130g geroosterde paprika
1 teentje knoflook
1 el olijf olie
2 el parmazaanse kaas
1,5 el pijnboompitten
1 tl citroensap
zout en peper
225g garnalen
1,5 wortel
4 tortilla wraps
2 handjes rucola
Marinade voor garnalen
1 citroen
1 teentje knoflook
snufje zout
snufje peper