- 3 Personen
- 20 minuten
Ingrediënten
6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
½ rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper
6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
½ rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper
Simplistisch en heerlijk. Zo simpel dat ik verrast was van de verrukkelijke smaak.
150-200 g rijst (pandan of jasmijn)
2 el olie
1 tl kerriepoeder (masala)
200 g gamba’s
3-4 dl kippenbouillon
Voor de mangochutney:
1 mango
1 el olie
rode peper
1 limoen
1½ el suiker
1 el koriander
OoooOooh zo verrukkelijk en super-de-luxe lunch, brunch of nagerecht. Perfect voor Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheid.
handje amandelen
handje hazelnoten
handje crunshy cruesli
5 grote blaadjes munt
handje kristalsuiker
handje chocolade naar smaak
grote schep naturel roeryoghurt of griekse yoghurt
klein handje musket suiker (kleine suiker bolletjes)
Aantal stukken fruit zoals bijv.
¼ ananas
handje frambozen
1 grote peer
1 appel
½ mango
1 kiwi
Frambozensaus
3 el frambozen
2 el sinaasappelsap
3 grote blaadjes munt
Aardbeiensaus
6 aardbeien
1,5 el citroensap
1 tl vanille extract
Sinaasappelsaus
sap van 1 sinaasappel (-2 el voor frambozensaus)
1 passievrucht
evt. knijpje honing
1 tl maizena
Deze taart combineert exotische vruchten met chocolade en een harde wener bodem. Simpelweg heerlijk en onweerstaanbaar.
Harde wener
50 g suiker
100 g boter
150 g bloem
1 klein ei
1,5 g citroenschil
Gelei
2 passievruchten
1 dl vers sinaasappelsap
150 g mango
5g gelatine (3 blaadjes)
Chocoladevulling
180 ml melk
50 ml slagroom
20 g maizena
2 eieren
100 g suiker
2 el cacaopoeder
50g pure chocolade
100g chocolade
Een lekker gerecht vol met fruit. Het groene sausje kan eng/vies overkomen, maar bij het gerecht is het echt lekker.
1 paprika, rode
6 bosuitjes, in ringetjes
3 gemberbolletjes of 1 tl verse gember
1 mango
1 banaan
2 limoenen
1 kippenbouillontablet
20 g koriander, verse
150 g cashewnoot (gezouten)
250 g basmatirijst
1 el gembersiroop
3 el olijfolie
1 el wijnazijn, witte
2 stengels bleekselderij
1 teentje knoflook
1 tl piment (of anders kruidnagel)
1 tl sambal oelek
0.5 l water
Zout
Peper
Deze bagel is lekker fris en zoet. Let op dat de mango niet van je bagel glijd.
1 mango
1 el cirtoenschil
1 bosui
2 el peterselie
1 el mayonaise
4 bagels
handje veldsla
100 g boerenham
3 eieren
Deze simpele salade met dressing van lekkere azijn en olijvenolie brengt het gerecht tot een hoger niveau.
Tip: De olie en azijn kan je kopen bij een olie speciaalzaak. Gooi er niet zomaar olijvenolie bij.
1 gerookte kipfilet (ca. 200 g)
1 bolletje mozzarella
1 zakje veldsla
150-200 gram pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
1 rijpe mango
handjevol pijnboompitjes
granaatappelazijn of frambozenazijn
Sinaasappel-olijvenolie
Ik eet zelf vaker Hollandse garnaaltjes, maar deze salade met rivierkreeftjes doet daar niet ten onder.
150 g rijst
zout
200 g rivierkreeftjes
1 kleine komkommer
4 lente-uitjes
1 grote stevige mango
1 bosje koriander
4 el pinda’s
Voor de dressing:
0,75 dl kokosmelk
1 rode chilipeper
sap van ½ limoen
1 el Thaise vissaus (nam pla)
1 tl bruine basterd suiker
Ik ben dol op ijsjes, maar een zelfgefabriceerd ijsje is net wat leuker dan een ijsje van de supermarkt.
1 banaan
200ml kokosmelk
2 el suiker
1 mango, geschild en pit verwijderd
1 limoen, uitgeperst
Dit is een lekkere frisse salade bomvol fruit, vitamines en heerlijkheden.
400 g cocktail- of wokgarnalen
1 mango, circa 600 g
¼ galia meloen of ½ cantaloup meloen, circa 350 g
2 middel-grote tot grote tomaten
100 g rucola
¼ komkommer
verse blaadjes munt om te garneren
Munt-honingdressing
1 el sinaasappel olijfolie of andere olijfolie met kwaliteit
sap van 1 citroen
1 el vloeibare honing
2 el fijngehakte verse munt
peper en zout