Aardbeientrifle

Een trifle van aardbeipuree met stukjes aardbei en chocoladecrème.

Aardeientrifle met chocolade
4 personen
20 minuten + min. 1uur koeling

580kcal

  1. Verwarm de slagroom in een pan. Breek de couverture in kleine stukjes en smelt die in de slagroom.
  2. Roer alles goed door en lat minsteds een uur in de koelkast afkoelen.
  3. Spoel de aardbeien goed af, maak ze schoon en pureer de helft met de siroop.
  4. Snij de de andere helft in plakjes en roer door de puree.
  5. Klop de koud slagroom met de mixer stijf en voeg beetje bij beetje de gezeefde poedersuiker toe.
  6. Verdeel de helft van de aarbeienpuree over 4 grote glazen, giet de crème hierover en bedek met de resterende aarbeienpuree. Was de 4 aardbeien voor versiering, schud ze matig droog en rol ze door de suiker. Versier de glazen met de gesuikerde aardbeien en chocoladeschilfers.

Recept komt uit kookboek “Chocolade”

Ingrediënten

3 dl room
150g pure couverture(70 % Cacao)
500g aardbeien
3el limoensiroop of 2 el aarbeiensiroep en 1 el limoensap
3 el poedersuiker

Voor garnering
4 aardbeien
suiker
chocoladeschilfers

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment