Aardbeientrifle
- 25
- nov
Een trifle van aardbeipuree met stukjes aardbei en chocoladecrème.
- 4 personen
- 20 minuten + min. 1uur koeling
- 580kcal
- Verwarm de slagroom in een pan. Breek de couverture in kleine stukjes en smelt die in de slagroom.
- Roer alles goed door en lat minsteds een uur in de koelkast afkoelen.
- Spoel de aardbeien goed af, maak ze schoon en pureer de helft met de siroop.
- Snij de de andere helft in plakjes en roer door de puree.
- Klop de koud slagroom met de mixer stijf en voeg beetje bij beetje de gezeefde poedersuiker toe.
- Verdeel de helft van de aarbeienpuree over 4 grote glazen, giet de crème hierover en bedek met de resterende aarbeienpuree. Was de 4 aardbeien voor versiering, schud ze matig droog en rol ze door de suiker. Versier de glazen met de gesuikerde aardbeien en chocoladeschilfers.
Recept komt uit kookboek “Chocolade”
Ingrediënten
3 dl room
150g pure couverture(70 % Cacao)
500g aardbeien
3el limoensiroop of 2 el aarbeiensiroep en 1 el limoensap
3 el poedersuiker
Voor garnering
4 aardbeien
suiker
chocoladeschilfers