Chocolate chip cookies

Deze koekjes zijn gevaarlijk, je eet ze het liefst allemaal achter elkaar op.

Koekjes met stukjes chocolade
ca. 48 stuks
75 minuten

100 kcal p. stuk

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Snij de chocolade in stukjes van 0,5-1 cm.
  3. Zeef de bloem met 1 tl zout.
  4. Doe de boter, suiker, vanillesuiker en basterdsuiker in een andere kom.
  5. Klop de eieren erdoor en vervolgens de bloem.
  6. Klop ca. nog 2 minuten door.
  7. Schep de chocolade erdoor.
  8. Schep 12 bergjes deeg (ca. 0.5-0,75 el), ca. 5 cm van elkaar. op een niet ingevette bakplaat.
  9. Bak in ca. 10-15 min. gaar.
  10. Schuif de koekjes met een pannekoekmes van bakplaat en leg op een taartrooster om ze te laten afkoelen.
  11. Veeg met keukenpapier de bakplaat schoon en op zelfde manier nog 2 bakplaaten met koekjes bakken.
  12. Bewaar de koekjes tot gebruik in een koekjes trommel

Recept komt uit een oude allerhande.

Ingredi├źnten

250g bittere chocolade
275g bloem
zout
175g boter
100 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
200g basterdsuiker
2 eieren

Post Tagged with

Add a Facebook Comment