Flensje gevuld met notenmoes
- 25
- nov
Een vullend flensje voor in de winter.
- 4 personen
- 40 minuten
- Noten fijnhakken.
- In kom noten, amandelspijs, appelmoes en 2el water vermengen.
- Doe de bloem in een kom en breek hierboven het ei
- 3/4 dl. melk erdoor roeren en al roerende nog 3/4 dl. melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag.
- In koekepan 1/2 eetl. boter verhitten. 1/4 deel van beslag erin scheppen en over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken.
- Laat het flensje op warm bord glijden en houd warm.
- Bak op dezelfde manier nog 3 flensjes.
- Intussen in steelpan al roerende hazelnootpasta en 1/2 dl. melk verwarmen.
- In andere pan al roerende notenmoes verwarmen.
- Notenmoes over flensjes verdelen en de flensjes oprollen.
- Flesjes op een warm bord leggen, poedersuiker erover strooien en saus erover schenken.
Recept komt uit een oude allerhande.
Ingrediënten
75g gepelde hazelnoten
50g amandelspijs
1dl appelmoes
75g bloem
1 ei
2dl melk
2el boter
3el hazelnootpasta
poedersuiker






