Goddelijke appel-banaan crumble

Er zijn veel recepten voor crumble te vinden. Dit recept heeft de juiste verhoudingen te pakken, waardoor dit dessert zich plaatst bij de lekkerste toetjes.

Crumble met appel en banaan
4 personen
30 minuten + 45 minuten baktijd
  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij met een mes de boter, terwijl je hem mengt met de bloem en suiker. Zo krijg je steeds kleinere stukjes boeter. Ga door tot je een mooie kruimel hebt. Zet dit apart in de koelkast.
  3. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  4. Schil de bananen en snijd ze ook in kleine stukjes.
  5. Smelt de eetlepel roomboter in de pan en doe de appels en bananen erin.
  6. Voeg het kaneel, vanillesuiker en de basterdsuiker toe en roer door tot het fruit een beetje gekarameliseerd is.
  7. Vet de ovenschaal in met wat boter en doe het fruitmengsel hierin.
  8. Verdeel dan de kruimels gelijkmatig over het mengsel en zet de schaal ongeveer 45 minuten in de oven.
  9. serveer met een bolletje slagroomijs

Ook heerlijk met peer (appel-peer)

Ingredi├źnten

2 appels
1 bananen
½ tl kaneel
½ zakje vanillesuiker
½ el basterdsuiker
½ el roomboter
100 g bloem
100 g roomboter
75 g suiker
4 bolletjes slagroomijs

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment