Tomaatjes gevuld met zalm en garnaalspies
- 15
- jan
Restje zalm? Verwen jezelf dat met dit hapje.
- 2 personen
- 10 minuten
- Snij de onderkant van de tomaatjes eraf en schep het vruchtvlees eruit met een theelepeltje.
- Snij de zalm in kleine stukjes.
- Knip de bieslook in stukjes van 0,5 cm.
- Doe de mayonaise, crème fraîche en bieslook in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de zalm door het sausje.
- Doe voorzichtig het zalm-mengsel in de uitgeholde tomaatjes en zet het kontje er weer op.
- Snij de komkommer twee keer doormidden in de lengte. Snij er vervolgens in de breedte kleine stukjes van.
- Snij de avocado in even grote stukjes
- Bak ongare garnalen ca. 1 minuut per kant in wat olie tot ze mooi roze kleuren.
- Rijg de komkommer, avocado en garnalen aan cocktailprikkers.
Ingrediënten
4 middelmatige tomaten
50g zalm
1 volle el mayonaise
1 volle el crème fraîche
1 el bieslook
peper
zout
5 cocktail-/ jumbo-garnalen
½ avocado
7 cm komkommer