Ovenschotel met gerookte zalm en spinazie

Een lekker en simpel recept dat we vaak tijdens onze vakantie gemaakt hebben en nog regelmatig eten. Meestal doe ik er wat minder room en kaas bij om het wat gezonder te houden.

ovenschotel-met-gerookte-zalm-en

4 personen
20 minuten + 5 of 20 minuten verwarmen

590 kcal

  1. Aardappelen schillen en in blokjes van ca. 3 cm snijden.
  2. Kook ze 5 a 10 minuten tot ze zacht zijn. Roer er de crème fraîche, wat zout, peper en nootmuskaat door. Is het nog erg droog, doe er dan een scheutje warme melk bij.
  3. Rasp de citroenen en snij de zalm in reepjes.
  4. Mix de citroenschil met de reepjes zalm en zet even opzij.
  5. In een wok de helft van spinazie al omscheppend laten slinken. Herhaal met andere helft.
  6. Vocht uit spinazie drukken en op smaak brengen met zout en peper.
  7. Verwarm de room in een koekenpan en roer de mosterd, zout en peper erdoor.
  8. Vet een ovenschaal in met beetje olie of boter.
  9. Vul de ovenschaal achtereenvolgens met spinazie, zalmsnippers, aardappelpuree, roomsaus en geraspte kaas.
  10. Afhangend of de ingrediënten op dit moment nog warm zijn kan je de ovenschaal of ca. 20 minuten verwarmen in de oven van ca. 180°c of je kan onder de grill ca. 5 minuten laten gratineren.
  11. Snij het oude brood in crouton formaat en strooi over de ovenschotel wanneer de laatste 2 minuten ingaan. (Als het brood niet hard is kan je het even bakken in een koekenpan)

Recept gezien op ah.nl

Ingrediënten

200ml room
1 el scherpe mosterd
1kg (kruimige) aardappelen
600g verse spinazie of uit de diepvries
200g gerookte zalm
2 citroenen
100 g kaas
1 el crème fraîche
evt. scheutje warme melk
wat hard oud brood

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment