Salade met granaatappel en peer
- 23
- mrt
Een fruitig-zoet-sappige salade.

- 2 personen
- 20 minuten
- Snij de granaatappel in op de bolle uitsteeksels en haal voorzichtig los.
- Zonder al te veel geklieder kan je een grote bak pakken, vullen met water en onder water de granaatappelpitten verwijderen.
- Verwijder alle witte vliebertjes, want die zijn bitter. (Deze vliebertjes drijven, dus zijn gemakkelijk te scheiden van de pitten.)
- Gooi het water weg en leg de pitten opzij.
- Schil en snij de peer in stukjes.
- Leg de veldsla in een slakom.
- Knip de tuinkers af en verspreid samen met de alfalfa over de sla.
- Maak de dressing door de 1 deel appelzijn en 1 deel granaatappelzijn te mixen.
- Gooi de granaatappelpitten en de peer over de sla.
- Giet wat van de dressing erover en serveer.
Heb je geen alfalfa en tuinkers? Deze salade is ook lekker met rucola.
Ingrediënten
1 zakje veldsla
2 el tuinkers
2 el alfalfa
2 rijpe peren
¼ tot ½ granaatappel
appelzijn
granaatappelzijn