Spaghetti met mozarella en tomatentapenade

Zonder tapenade is deze pasta zeker niet compleet, laat die dus niet achterwege.

Spaghetti met mozarella, tomaat en tomatentapenade
4 personen
30 minuten
  1. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en snij de mozarella in stukjes van 1cm.
  5. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min.
  6. Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1min.
  7. Roer de tapenade erdoorheen.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.

Ingredi├źnten

400 g spaghetti
3 el pijnboompitten
4 el olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
2 bakjes cherry tomaten
250 g mozzarella
5 g basilicum blaadjes
2-3 el semi-zongedroogde tomaat en olijf tapenade

Add a Facebook Comment