Spaghetti met mozarella en tomatentapenade
- 26
- nov
Zonder tapenade is deze pasta zeker niet compleet, laat die dus niet achterwege.

- 4 personen
- 30 minuten
- Snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Halveer de cherrytomaatjes en snij de mozarella in stukjes van 1cm.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min.
- Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1min.
- Roer de tapenade erdoorheen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.
Ingrediënten
400 g spaghetti
3 el pijnboompitten
4 el olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
2 bakjes cherry tomaten
250 g mozzarella
5 g basilicum blaadjes
2-3 el semi-zongedroogde tomaat en olijf tapenade