Mediteraanse garnalencocktail
- 11
- jan
Een garnalencocktail met een mediterraans tintje. Voor als je hem net even wat anders wil.
- 4 personen
- 15 minuten + 30 minuten marineren
- 115 kcal
- Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
- Snij dunne plakjes van de komkommer met behulp van een kaasschaaf.
- Meng de komkommer met een goede snuf zout en 3 eetlepels citroensap. Laat 30 minuten marineren.
- Laat de komkommer uitlekken voor je hem op de bodem van 4 cocktailglazen verdeeld.
- Snij de zongedroogde tomaten en basilicum fijn.
- Meng de garnalen met de mayonaise, basilicum en tomaatjes.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Verdeel de garnalen over de glazen en verdeel naar smaak wat tuinkers erover.
- Serveer met geroosterd brood.
Recept gezien in de allerhande
Ingrediënten
½ komkommer
1 citroen, geperst
50 g semi-zongedroogde tomaten
200g Hollandse garnalen
4 el mayonaise
1 el yoghurt
15 g verse basilicum
1 doosje tuinkers
geroosterd brood