Mediteraanse garnalencocktail

Een garnalencocktail met een mediterraans tintje. Voor als je hem net even wat anders wil.

Mediteraanse garnalencocktail
4 personen
15 minuten + 30 minuten marineren

115 kcal

  1. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
  2. Snij dunne plakjes van de komkommer met behulp van een kaasschaaf.
  3. Meng de komkommer met een goede snuf zout en 3 eetlepels citroensap. Laat 30 minuten marineren.
  4. Laat de komkommer uitlekken voor je hem op de bodem van 4 cocktailglazen verdeeld.
  5. Snij de zongedroogde tomaten en basilicum fijn.
  6. Meng de garnalen met de mayonaise, basilicum en tomaatjes.
  7. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  8. Verdeel de garnalen over de glazen en verdeel naar smaak wat tuinkers erover.
  9. Serveer met geroosterd brood.

Recept gezien in de allerhande

Ingrediënten

½ komkommer
1 citroen, geperst
50 g semi-zongedroogde tomaten
200g Hollandse garnalen
4 el mayonaise
1 el yoghurt
15 g verse basilicum
1 doosje tuinkers
geroosterd brood

Add a Facebook Comment