Risotto met feta en pijnboompitten

Door een gerecht op een bepaalde manier te serveren, kan je een glimlach op iemand ze gezicht toveren voordat ze een hap genomen hebben. En na een hap van dit gerecht blijven ze zeker glimlachen.

Risotto met courgette, tomaat en feta
4 personen
30 minuten

740 kcal

  1. Snipper de ui, was de courgette en snij in blokjes.
  2. Frui de ui in olie. Risotto toevoegen en al omscheppend bakken tot rijst glanst.
  3. Scheut bouillon en courgette toevoegen en al roerend door rijst op laten nemen. Nieuwe bouillon toevoegen en blijven roeren tot alle bouillon opgenomen is. De rijst moet zich wel in water bevinden om te garen, dus genoeg water per keer toevoegen en niet te droog laten koken.
  4. Proef of de rijst gaar is. Zo niet, gooi er nog een scheut heet water bij tot hij wel gaar is, maar nog wel een bite heeft.
  5. In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
  6. Snij de tomaten in blokjes.
  7. Feta in blokjes snijden en door risotto scheppen. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Risotto over vier borden verdelen. Met pijnboompitten en tomaatblokjes garneren.

Recept gevonden op ah.nl

Ingredi├źnten

1 ui
1 courgette
3 el (olijf)olie
350 g risottorijst
1 l groentebouillon (van 1.5 tabletten)
300 g feta
65g zakje pijnboompitten
2 tomaten

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment