- 3 Personen
- 20 minuten
Ingrediënten
6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
½ rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper
6 handjes sla (verse spinazie, rucola, ect)
130g Quinoa
ca. 150g feta
3 kiwi’s
1 mango
2 middelgrote tomaten
3 handjes rozijnen/cranberry’s
½ rode ui
3 handjes walnoten
zout & peper
Dit is mijn zeer geliefde groenten recept voor als ik zin heb in een groentenboost.
1 kommetje 75g broccoli
ca. 50g feta
eiwit van 3 eieren
1 kleine prei
1 middelgrote ui
1 groene paprika
handje pijnboompitten
1 tl komijn
½ tl koriander
½ tl gember
zout & peper
Een lekkere verse gezonde salade met groene groentes.
85g quinoa
ca. 18 garnalen
1 courgette
75g verse spinazie
½ komkommer
50g feta
1 el verse basilicum
1 el verse bieslook
1 el verse dille
½ citroen
Een mini-taartje voor als je nog wat zalm over hebt.
2 vierkantje plakjes bladerdeeg
8 kerstomaatjes
ongeveer 4 plakken gerookte zalm
100g fetakaas
8 semi-zongedroogde tomaatjes
2 eieren
2 el melk
peper en zout
nootmuskaat
ijsbergsla / rucola
5 cm komkommer
2 el pijnboompitten
Een pittig gehaktrolletje gevuld met feta.
300 gram half om half gehakt
1 klein uitje
2 a 3 teentjes knoflook
1 el citroensap
2 tl verse munt
3 el paneermeel
1,5 eetlepels paprikapoeder
1 ei
1 theelepel gedroogde oregano
verse feta
zout en peper
Het bakken van een gevuld vleesje is niet een gemakkelijke taak, omdat de buitenkant vaak sneller verbrand dan dat de binnenkant gaar is. Maar het is mogelijk en met vulling van feta, zongedroogde tomaatjes en bacilicum krijgt de kip een mediterraanse smaak.
2 kleine kipfiles
4 blaadjes basilicum
8 semi-zongedroogde tomaatjes
100 g feta
Door een gerecht op een bepaalde manier te serveren, kan je een glimlach op iemand ze gezicht toveren voordat ze een hap genomen hebben. En na een hap van dit gerecht blijven ze zeker glimlachen.
1 ui
1 courgette
3 el (olijf)olie
350 g risottorijst
1 l groentebouillon (van 1.5 tabletten)
300 g feta
65g zakje pijnboompitten
2 tomaten
Een dikke soep met een frisse twist van de munt.
1 ui
2 eetlepels olijfolie
600 g pompoen
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 eetlepel honing
125 ml crème fraîche
750 ml kippenbouillon
groene tabasco
200 g feta
7g verse munt
stokbrood
Een verrassende vegetarische ovenschotel.
2 uien
teentje knoflook
Olijfolie
2 gele paprika’s
2 tl paprikapoeder
1kg aardappels
zout
300 gram Feta-kaas
Wortelen en uien zijn niet de enige ingrediënten die lekker zijn met aardappelpuree.
1 kilo (kruimige) aardappels
zout
peper
2 kleine stronken broccoli
180g semi-zongedroogde tomaatjes
150 g Griekse feta
flinke klont boter
beetje melk
evt. Kip