Saté (marinade) met zelfgemaakte satésaus
- 24
- nov
Een uitstekende marinade voor een smakelijke Saté met een supermakkelijke satésaus om je vingers bij af te likken.
- 4 Personen
- 20 minuten + marineren
- Maak de Satésaus door alle ingrediënten behalve de koriander door elkaar te mengen.(Simpel toch?!)
- Snij de kipfile in stukjes.
- Maak de marinade door alle ingrediënten in een kom te gooien.
- Doe de kip bij de marinade.
- Het lekkerste is een nachtje laten marineren, maar ik laat het ook soms maar 30 minuten marineren.
- Kook de rijst (ideaal is natuurlijk in een rijstkoker).
- Meng in een bakje 2 el rijstazijn met een theelepel gemberpuree (en evt. een tl suiker).
- Meng dit door de rijst wanneer deze gaar is.
- Bak de kipblokjes tot ze gaar zijn.
- Bak eventueel in de laatste minuten stukjes paprika mee.
- Warm de satésaus roerend even op in een pannetje.
- Snij de komkommer in dunne plakjes (met een kaasschaaf).
- Je kan eventueel over de komkommer wat appelazijn doen.
Ingrediënten
300-400g rijst
2 el rijstazijn
1 tl gemberpuree
evt. 1 paprika
½ komkommer
evt. appelazijn
Voor de marinade
400-500g kipfile
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar
1 mespunt laos
1 tl zout
1 tl djahé
1 tl tamarinde
1 tl bruine basterd suiker
2 el olie
2 el ketjap
Satésaus voor 3 a 4 personen
200g pindakaas
60 ml kokosmelk
1,5 el water
1,5 el limoensap
1,5 el ketjap
½ el vissaus
½ el siracha (hete chilisaus)
½ el gember
2 teentjes knoflook
2 el verse koriander