Saté (marinade) met zelfgemaakte satésaus

Een uitstekende marinade voor een smakelijke Saté met een supermakkelijke satésaus om je vingers bij af te likken.

Sate marinade met zelfgemaakte satesaus
4 Personen
20 minuten + marineren
  1. Maak de Satésaus door alle ingrediënten behalve de koriander door elkaar te mengen.(Simpel toch?!)
  2. Snij de kipfile in stukjes.
  3. Maak de marinade door alle ingrediënten in een kom te gooien.
  4. Doe de kip bij de marinade.
  5. Het lekkerste is een nachtje laten marineren, maar ik laat het ook soms maar 30 minuten marineren.
  6. Kook de rijst (ideaal is natuurlijk in een rijstkoker).
  7. Meng in een bakje 2 el rijstazijn met een theelepel gemberpuree (en evt. een tl suiker).
  8. Meng dit door de rijst wanneer deze gaar is.
  9. Bak de kipblokjes tot ze gaar zijn.
  10. Bak eventueel in de laatste minuten stukjes paprika mee.
  11. Warm de satésaus roerend even op in een pannetje.
  12. Snij de komkommer in dunne plakjes (met een kaasschaaf).
  13. Je kan eventueel over de komkommer wat appelazijn doen.

Ingrediënten

300-400g rijst
2 el rijstazijn
1 tl gemberpuree
evt. 1 paprika
½ komkommer
evt. appelazijn

Voor de marinade
400-500g kipfile
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar
1 mespunt laos
1 tl zout
1 tl djahé
1 tl tamarinde
1 tl bruine basterd suiker
2 el olie
2 el ketjap

Satésaus voor 3 a 4 personen
200g pindakaas
60 ml kokosmelk
1,5 el water
1,5 el limoensap
1,5 el ketjap
½ el vissaus
½ el siracha (hete chilisaus)
½ el gember
2 teentjes knoflook
2 el verse koriander

Post Tagged with

Add a Facebook Comment