Gehaktbrood met mosterdsaus
- 09
- dec
Het bladerdeeg geeft het gehaktbrood een lekkere “crunch” en het ziet er leuk uit.

- 2 personen
- 40 minuten
- Klop het ei los.
- Pers de knoflook uit en snipper de ui in kleine snippertjes
- Meng gehakt, ei, ui, knoflook, mosterd ketchup, rozemarijn, peterselie in een mengkom.
- Doe er een beetje zout en peper er bij en wat steviger maken met panko (broodkruim).
- Snij de rol bladerdeeg in twee.
- Beleg elk stuk met vier plakjes prosciutto
- Strooi daar wat broodkruim over en verdeel er de gehaktrollen over.
- Rol dicht en bestrijk voorzichtig maar genereus met het ei.
- Doe het ca. 35 minuten in de oven op 180°C.
- Smoor de stukjes prei in boter voor een kwartiertje.
- Giet er witte wijn en mosterd over.
- Voeg de Ras-el Hanout toe en stoof weer een kwartiertje.
- Proef even. Als hij te zuur is, voeg je wat suiker toe.
- Roer er de crème fraîche door en zet het vuur meteen uit.
- Warm de saus nog even op voor gebruik.
Recept gevonden op mrooijer.nl
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 ei
een grote ui
2 tenen knoflook heel fijn
2 el mosterd
2 el tomaten ketchup
1 el fijngehakte naaldjes rozemarijn
1 kleine bos peterselie fijngehakt
zout en peper
broodkruim
1 rol bladerdeeg
8 plakjes prosciutto
handje broodkruim
1 geklopt ei
Voor de mosterdsaus
1 prei
boter
witte wijn
2 eetlepels heel grove en zachte mosterd
2 tl Ras-el-Hanout
1,5 dl crème fraîche