Gehaktbrood met mosterdsaus

Het bladerdeeg geeft het gehaktbrood een lekkere “crunch” en het ziet er leuk uit.

Gehakt met filodeeg met mosterdsaus
2 personen
40 minuten
  1. Klop het ei los.
  2. Pers de knoflook uit en snipper de ui in kleine snippertjes
  3. Meng gehakt, ei, ui, knoflook, mosterd ketchup, rozemarijn, peterselie in een mengkom.
  4. Doe er een beetje zout en peper er bij en wat steviger maken met panko (broodkruim).
  5. Snij de rol bladerdeeg in twee.
  6. Beleg elk stuk met vier plakjes prosciutto
  7. Strooi daar wat broodkruim over en verdeel er de gehaktrollen over.
  8. Rol dicht en bestrijk voorzichtig maar genereus met het ei.
  9. Doe het ca. 35 minuten in de oven op 180°C.
  10. Smoor de stukjes prei in boter voor een kwartiertje.
  11. Giet er witte wijn en mosterd over.
  12. Voeg de Ras-el Hanout toe en stoof weer een kwartiertje.
  13. Proef even. Als hij te zuur is, voeg je wat suiker toe.
  14. Roer er de crème fraîche door en zet het vuur meteen uit.
  15. Warm de saus nog even op voor gebruik.

Recept gevonden op mrooijer.nl

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
1 ei
een grote ui
2 tenen knoflook heel fijn
2 el mosterd
2 el tomaten ketchup
1 el fijngehakte naaldjes rozemarijn
1 kleine bos peterselie fijngehakt
zout en peper
broodkruim
1 rol bladerdeeg
8 plakjes prosciutto
handje broodkruim
1 geklopt ei

Voor de mosterdsaus
1 prei
boter
witte wijn
2 eetlepels heel grove en zachte mosterd
2 tl Ras-el-Hanout
1,5 dl crème fraîche

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment