Zalmpakketje gevuld met ei en pijnboompitten

Een simpele truc met een lekkere vulling.

Zalm met ei en pijnboompitten
4 personen
15 minuten
  1. Kook de eieren in 8 min hard.
  2. Doe de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze een beetje licht bruin worden.
  3. Leg een stukje stukje folie in een mooi rond bakje. Leg daar in tot over de rand plakjes zalm. (je moet later het pakketje dicht kunnen vouwen met de uitstekende stukken zalm.)
  4. Snijd de eieren in stukjes. Meng nu bieslook, crème fraîche, eieren, pijnboompitjes, zout en peper door elkaar en schep dit op de zalm in het bakje.
  5. Snij de komkommer in stukje van ca. 5 cm en snij ze doormidden.
  6. Schaaf er met een kaasschaaf plakjes van en leg die in een cirkel op het bord.
  7. Maak nu de folie dicht en draai het uiteinde dicht, zodat je zalmpakketje een bol wordt. Haal hem uit de folie en leg hem in het midden van het bord.
  8. Gebruik een takje dille en de komkommer als garnering

Recept gevonden op Smulweb

Ingrediënten

200 gram gerookte zalmfilet
4 eieren
ca. 40 gr pijnboompitten
2 el crème fraîche
zout en peper
2 el verse geknipte bieslook

Garnering
takje dille
komkommer

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment