Fruit fondue

Fruit fondue

OoooOooh zo verrukkelijk en super-de-luxe lunch, brunch of nagerecht. Perfect voor Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheid.

2 personen
40 minuten

Ingrediënten

handje amandelen
handje hazelnoten
handje crunshy cruesli
5 grote blaadjes munt
handje kristalsuiker
handje chocolade naar smaak
grote schep naturel roeryoghurt of griekse yoghurt
klein handje musket suiker (kleine suiker bolletjes)

Aantal stukken fruit zoals bijv.
¼ ananas
handje frambozen
1 grote peer
1 appel
½ mango
1 kiwi

Frambozensaus
3 el frambozen
2 el sinaasappelsap
3 grote blaadjes munt

Aardbeiensaus
6 aardbeien
1,5 el citroensap
1 tl vanille extract

Sinaasappelsaus
sap van 1 sinaasappel (-2 el voor frambozensaus)
1 passievrucht
evt. knijpje honing
1 tl maizena

Lees meer →

Broodje uit de oven met geitenkaas en peer

Warm broodje met geitenkaas, peer, honing en maanzaad

Een lekker warm broodje dat als zoete verleiding bij de lunch of als bijgerecht bij een soepje gegeten kan worden.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

Afgebakken Stokbrood of harde broodjes
100g geitenkaas
1 tl honing
1 grote peer
1 tl maanzaad

Lees meer →
Post Tagged with ,

Salade met granaatappel en peer

Salade met granaatappel en peer

Een fruitig-zoet-sappige salade.

2 personen
20 minuten

Ingrediënten

1 zakje veldsla
2 el tuinkers
2 el alfalfa
2 rijpe peren
¼ tot ½ granaatappel
appelzijn
granaatappelzijn

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Salade met druif, peer en cashew

Salade met fruit, kaas en noten

Als ik aan een salade als bijgerecht denk, dan komt dit recept meteen in me op. De enige truc is een sappige peer en druiven in huis hebben.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

150g gemengde sla
1 peer
2 handjes pitloze druiven
2 dikke plakken oude kaas
handje cashewnoten
(1 kleine wortel)

Lees meer →
Post Tagged with , , ,