Salade met granaatappel, wortel, munt en tuinkers
- 23
- mrt
Een gezonde zoete salade die je prachtig kan opdienen.
- 3 personen
- 20 minuten
- Snij de granaatappel in op de bolle uitsteeksels en haal voorzichtig los.
- Zonder al te veel geklieder kan je een grote bak pakken, vullen met water en onder water de granaatappelpitten verwijderen.
- Verwijder alle witte vliebertjes, want die zijn bitter. (Deze vliebertjes drijven, dus zijn gemakkelijk te scheiden van de pitten.)
- Gooi het water weg en leg de pitten opzij.
- Was (en evt. schil) de wortels.
- Snij een klein stukje van de zijkant eraf zodat je de wortel vlak neer kunt leggen.
- Maak nu slierten door met een dunschiller dunne plakjes van de wortel af te snijden.
- Leg de veldsla in een slakom.
- Snij de munt fijn, knip de tuinkers af en verspreid het over de sla.
- Maak de dressing door de appelzijn, citroensap, snufje zout en snufje peper te mixen.
- Gooi de granaatappelpitten over de sla.
- Rol de slierten wortel op en leg op de salade.
- Giet wat van de dressing erover en serveer.
Zeker niet te zuinig zijn met de munt en tuinkers, die maken de salade heerlijk.
Ingrediënten
½ granaatappel
2 wortels
zakje veldsla
4 el munt
½ bakje tuinkers
2 el appelazijn
1 el citroensap
zout
peper