Superpompoensoep met garnalen, citroen en munt

superpompoensoep van jamie oliver met garnalen citroen en munt

Het heet niets voor niks Superpompoensoep. Dit recept is gewoon Super.

8 personen
60 minuten

Ingrediënten

olijfolie
16 verse salieblaadjes
2 rode uien
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
4 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
½ tot 1 vers rood Spaans pepertje
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 kilo pompoen naar keuze
2 liter kippen- of groentebouillon van goede kwaliteit
extra vierge olijfolie
Stokbrood (bv ciabatta)
parmazaanse kaas
4 citroenen
munt
32 garnalen

Lees meer →
Post Tagged with , , , ,

Fruit fondue

Fruit fondue

OoooOooh zo verrukkelijk en super-de-luxe lunch, brunch of nagerecht. Perfect voor Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheid.

2 personen
40 minuten

Ingrediënten

handje amandelen
handje hazelnoten
handje crunshy cruesli
5 grote blaadjes munt
handje kristalsuiker
handje chocolade naar smaak
grote schep naturel roeryoghurt of griekse yoghurt
klein handje musket suiker (kleine suiker bolletjes)

Aantal stukken fruit zoals bijv.
¼ ananas
handje frambozen
1 grote peer
1 appel
½ mango
1 kiwi

Frambozensaus
3 el frambozen
2 el sinaasappelsap
3 grote blaadjes munt

Aardbeiensaus
6 aardbeien
1,5 el citroensap
1 tl vanille extract

Sinaasappelsaus
sap van 1 sinaasappel (-2 el voor frambozensaus)
1 passievrucht
evt. knijpje honing
1 tl maizena

Lees meer →

Salade met granaatappel, wortel, munt en tuinkers

Salade met granaatappel wortel munt en tuinkers

Een gezonde zoete salade die je prachtig kan opdienen.

3 personen
20 minuten

Ingrediënten

½ granaatappel
2 wortels
zakje veldsla
4 el munt
½ bakje tuinkers
2 el appelazijn
1 el citroensap
zout
peper

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Sinaasappel grapefruit salade

Citrusvruchtsalade met dadels en munt

Heeeerlijke salade voor erbij. Zo lekker dat je het ook als nagerecht of voorgerecht kan eten. Ok je moet even “a vif” snijden, maar na wat oefening houd dat je echt niet meer tegen! Lekker bij bijvoorbeeld biefstuk teriyaki.

4 personen
30

Ingrediënten

2 el vloeibare honing
½ steranijs
2 gele grapefruits
1 rode grapefruit
2 sinaasappelen
1 bloedsinaasappel of nog 1 rode grapefruit
2 el martini rosato
8 dadels
2 takjes verse munt

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Bruschetta met avocado en garnalen

Geroosterd brood met avocado en garnalen

Deze bruschetta is ontstaan toen ik zin had om wat verschillende variaties uit te proberen. Deze variatie was de beste van de 3.

4 stuks
20 minuten + evt. ontdooien van de garnalen

Ingrediënten

8 garnalen
½ avocado
½ tl geraspte gember
1 teen knoflook
Schil van een ¼ limoen
Sap van ½ limoen
paar blaadjes munt
zout en peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Pompoensoep met feta en munt

Soep  met pompoen, feta en munt

Een dikke soep met een frisse twist van de munt.

4 personen
55 minuten
365 kcal

Ingrediënten

1 ui
2 eetlepels olijfolie
600 g pompoen
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 eetlepel honing
125 ml crème fraîche
750 ml kippenbouillon
groene tabasco
200 g feta
7g verse munt
stokbrood

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Ananas met muntsuiker

Stukjes ananas met muntsuiker en yoghurt

Dit gerecht is simpel, snel klaar, kleurrijk en verrrukelijk. Zelf vind ik het leuk om dit gerecht met eetstokjes te eten. Let op, men moet wel enigszins beoefend zijn in het eten met stokjes om de glibberige ananas in de yoghurt te kunnen dippen en vervolgens te kunnen vervoeren naar de mond.

Tip: Een rijpe ananas ruikt lekker zoet

4 personen
15 minuten

Ingrediënten

1 ananas
4 el kristalsuiker
1 handvol verse munt
500 ml yoghurt

Lees meer →
Post Tagged with , ,