Ananas met muntsuiker

Dit gerecht is simpel, snel klaar, kleurrijk en verrukkelijk. Zelf vind ik het leuk om dit gerecht met eetstokjes te eten. Let op, men moet wel enigszins beoefend zijn in het eten met stokjes om de glibberige ananas in de yoghurt te kunnen dippen en vervolgens te kunnen vervoeren naar de mond.

Tip: Een rijpe ananas ruikt lekker zoet
Stukjes ananas met muntsuiker en yoghurt

4 personen
15 minuten
  1. Snijd de boven- en onderkant van de ananas eraf, schil hem met een mes en verwijder alle zwarte stukjes.
  2. Snijd de ananas vervolgens in kwarten en haal de iets minder lekker smakende kern eruit.
  3. Snijd de kwarten in de lengte in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Verdeel de plakjes op een schaal in een of twee lagen op een groot bord. Zet ze niet in de koelkast – zet ze gewoon even opzij.
  5. Gooi in een vijzel de suiker en de muntblaadjes en stamp het mengsel vervolgens helemaal tot poeder. (Je ziet de suiker gewoon van kleur veranderen en het gaat fantastisch ruiken.) Als je regelmatig wat polsoefeningen doet moet dat in een minuutje klaar zijn.
  6. Strooi de muntsuiker over het bord met ananas
  7. Serveer met een bak (of meeredre kleine bakjes) yoghurt. Roeryoghurt, griekse of turkse vind ik zelf het lekkerst.

Ingrediënten

1 ananas
4 el kristalsuiker
1 handvol verse munt
500 ml yoghurt

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment