Indonesische kipsalade met pittige pinda dressing
- 17
- apr
Gezonde, tikkeltje Indonesisch en goed vullende salade.

- 2 Personen
- 30 minuten
- Snij alle groentes in dunne reepjes.
- Snij de ananas in stukjes. (Vergeet het midden van de ananas er niet uit te snijden.)
- Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Snij de Kip in dunne plakjes en bestrooi met peper en zout.
- Bak de kip gaar en snij het in reepjes.
- Maak de pittige pinda dressing door de ingrediënten door elkaar te roeren.
- Om de dressing een meer vloeibare consistentie te geven voeg je steeds een eetlepel water toe tot de gewenste consistentie bereikt is.
- Hussel alle ingrediënten door elkaar in een kom of leg van elk product een laagje op elkaar op een bord.
- Verdeel vervolgens wat koriander en wat pinda’s erover.
- Serveer met de dressing en een partje limoen, die men zelf in gewenste hoeveelheid over de salade kan doen.
Voor de hoeveelheid neem ik 1 deel paprika, 1 deel wortel, 1 deel ananas, 2 delen kip en 1 tot 2 delen spitskool
Recept gevonden op dinner a love
Ingrediënten
1 paprika
1 grote wortel
kommetje spitskool
½ ananas
3 lente uitjes
400g kipfilets
handje pinda’s
handje verse koriander
2 limoen partjes
Voor de pittige pinda dressing
2 el pindakaas
2 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 el bruine basterd suiker
½ el siracha saus