Indonesische kipsalade met pittige pinda dressing

Gezonde, tikkeltje Indonesisch en goed vullende salade.

Indonesische salade met ananas kip en pittige pinda dressing
2 Personen
30 minuten
  1. Snij alle groentes in dunne reepjes.
  2. Snij de ananas in stukjes. (Vergeet het midden van de ananas er niet uit te snijden.)
  3. Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  4. Snij de Kip in dunne plakjes en bestrooi met peper en zout.
  5. Bak de kip gaar en snij het in reepjes.
  6. Maak de pittige pinda dressing door de ingrediënten door elkaar te roeren.
  7. Om de dressing een meer vloeibare consistentie te geven voeg je steeds een eetlepel water toe tot de gewenste consistentie bereikt is.
  8. Hussel alle ingrediënten door elkaar in een kom of leg van elk product een laagje op elkaar op een bord.
  9. Verdeel vervolgens wat koriander en wat pinda’s erover.
  10. Serveer met de dressing en een partje limoen, die men zelf in gewenste hoeveelheid over de salade kan doen.

Voor de hoeveelheid neem ik 1 deel paprika, 1 deel wortel, 1 deel ananas, 2 delen kip en 1 tot 2 delen spitskool

Recept gevonden op dinner a love

Ingrediënten

1 paprika
1 grote wortel
kommetje spitskool
&#189 ananas
3 lente uitjes
400g kipfilets

handje pinda’s
handje verse koriander
2 limoen partjes

Voor de pittige pinda dressing
2 el pindakaas
2 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 el bruine basterd suiker
&#189 el siracha saus

Post Tagged with , , , ,

Add a Facebook Comment