Vitello tonato
- 28
- nov
Deze heerlijke Ciabatta Vitello tonato eten we vaak als hoofdgerecht. Het recept is dan voor 2 personen i.p.v. 4.

- 4 personen
- 15 minuten
- Laat de tonijn uitlekken.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Pureer de tonijn en de ansjovis met de citroensap, de mayonaise en de zure room met een staafmixer of in een foodprocessor tot een rulle saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de helft van de peterselie en de helft van de kappertjes erdoor.
- Beleg de broodjes met de fircandeau en saus of rangschik de plakjes fricandeau dubbelgevouwen op een schaal en lepel de saus er in het midden op.
- Bestrooi het geheel met de rest van de snipperde peterselie en het restant van de kappertjes.
- Garneer met de partjes citroen.
Recept gevonden op ah.nl
Ingrediënten
1 blikje tonijn
2 stuks ansjovisfilets
2 el citroensap
4 el mayonaise
125 ml zure room
zout
peper
2 el gesnipperde peterselie
2 el kappertjes
350 gram kalfsfricandeau (iets dikker gesneden)
4 partjes citroen
ciabatta