Vitello tonato

Deze heerlijke Ciabatta Vitello tonato eten we vaak als hoofdgerecht. Het recept is dan voor 2 personen i.p.v. 4.

Sandwich met tonijn, kalfsfricandeau en ansjovis
4 personen
15 minuten
  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Snijd de ansjovis in stukjes.
  3. Pureer de tonijn en de ansjovis met de citroensap, de mayonaise en de zure room met een staafmixer of in een foodprocessor tot een rulle saus.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de helft van de peterselie en de helft van de kappertjes erdoor.
  5. Beleg de broodjes met de fircandeau en saus of rangschik de plakjes fricandeau dubbelgevouwen op een schaal en lepel de saus er in het midden op.
  6. Bestrooi het geheel met de rest van de snipperde peterselie en het restant van de kappertjes.
  7. Garneer met de partjes citroen.

Recept gevonden op ah.nl

Ingrediënten

1 blikje tonijn
2 stuks ansjovisfilets
2 el citroensap
4 el mayonaise
125 ml zure room
zout
peper
2 el gesnipperde peterselie
2 el kappertjes
350 gram kalfsfricandeau (iets dikker gesneden)
4 partjes citroen
ciabatta

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment

Voeg een Comment toe

*

*