Gebakken garnalen

Nyom Nyom deze garnalen wil ik elke dag wel eten. Vive la France voor goedkope garnalen!

Gebakken garnalen
2 personen
5 minuten + 15 min marineren
  1. Doe de garnalen een een kom.
  2. Rasp de helft van de limoen eroverheen en pers daarna de geraspte helft uit.
  3. Voeg het sap samen met uitgeperste tenen knoflook (of anders fijn gesneden) bij de garnalen.
  4. Schil en rasp het stuk gember.
  5. Doe de geraspte gember samen met een scheut citroen-olijf-olie in de kom en zet het geheel dan afgedekt in de koelkast.
  6. Tijd voor het sausje. Snij de ui en bak die in wat olie of boter tot ze gaan karameliseren (licht bruin worden).
  7. Gooi ondertussen wat mayonaise, yoghurt of/en crème fraîche in een bakje.
  8. De verhoudingen kunnen nogal verschillen. Ik heb dit recept gemaakt in Frankrijk waar de mayonaise wat zurig is en een lichte mosterd smaak had. Daarnaast hadden we op dat moment geen yoghurt in huis waardoor ik het sausje met crème fraîche gemaakt had. Hierdoor hadden we een wat frisser sausje. Maar in Nederland kan het ook heel goed met bv. 4 el mayonaise en 1 el yoghurt. OF als je het iets gezonder wil: iets minder mayonaise en iets meer yoghurt en/of crème fraîche. Maar een cocktail saus kan natuurlijk ook:Recept Cocktailsaus
  9. Gooi de uitjes erbij.
  10. Gooi flink wat zout en peper bij de saus en als je het tot je beschikking hebt is een hand bieslook er ook erg lekker bij.
  11. Proef, en breng op smaak.
  12. Maak nu eventueel de salade.
  13. Bak de garnalen in wat olie, met de marinade, in een grote pan. Hoe lang hangt er een beetje vanaf hoe groot de garnalen zijn, maar 5 minuten is lang genoeg voor grote garnalen.
  14. Gooi wat peper en zout over de garnalen.
  15. Serveer de garnalen met wat partjes limoen.

Heerlijk met een stokbroodje en een fruitige salade.
Bijv.:
2 grapefruits, 1 avocado, mango/perzik/meloen, ijsbergsla, wat fruitige kwaliteit azijn of bv witte balsamico azijn (van goede kwaliteit).

Ingrediënten

500g garnalen

Marinade voor garnalen
1 limoen
4 tenen knoflook
stuk (dikke duim) gember
scheut (citroen-)olijf-olie

Voor de saus
Mayonaise
Yoghurt
Crème fraîche
Flink wat zout en peper
Handje bieslook

Post Tagged with

Add a Facebook Comment