Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole
- 02
- jul
Kipburger, salsa of guacamole: individueel al heerlijk, samen verrukkelijk.
![Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole Kipburger met zelfgemaakte salsa en guacamole](http://www.ginious.nl/wp-content/gallery/vlees/kipburger-met-zelfgemaakte-salsa-en-guacamole.jpg)
- 3 Burgers
- 40 minuten
- Snij de cherry tomaatjes doormidden.
- Snij de geroosterde paprika in stukken.
- Versnipper de ui en pers de knoflook uit.
- Snij de Spaanse peper in kleine reepjes.(Haal de zaden en zaadlijsten eruit.)
- Haal de blaadjes koriander van de takjes.
- Pers de limoen uit.
- Pureer de ingrediënten in een keukenmachine.
- Breng op smaak met peper, zout.
- Snij de kipfile in grove stukken.
- Gebruik een keukenmachine om de kip tot “gehakt” te vermalen.
- Versnipper de ui en Spaanse peper( zonder zaden en zaadlijsten).
- Pers de knoflook uit.
- Haal de blaadjes van de takjes koriander en versnipper.
- Rasp de kaas.
- Voeg de ingrediënten van de kipburger (samen met de komijn, paprikapoeder) toe aan de vermalen kip.
- Vorm hier 3 burger van.
- Bak de burgers (en een halve rode ui voor op de burger) in een grillpan lichtbruin en gaar.
- Schil, snij en prak de avocado’s.
- Versnipper de rode ui en Spaanse peper (zonder zaden en zaadlijsten).
- Haal de blaadjes van de takjes koriander en versnipper.
- Mix alle ingrediënten voor de guacamole en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de burger op broodjes. Maak het broodje af met de guacamole, salsa, gebakken uien-ringen, ijsbergsla en crème fraîche.
Salsa
Kipburgers
Guacamole
Salsa recept geïnspireerd op dit recept
Kip burger recept gevonden op What’s gaby cooking
Ingrediënten
Salsa (250ml)
14 zongedroogde tomaatjes
½ geroosterde paprika
½ teentje knoflook
4 cherry tomaatjes
½ ui
0,25 Spaanse peper
7 takjes koriander
0,25 limoen
0,25 tl zout
0,25 tl peper
Guacamole
2 avocado’s
½ Spaanse peper
0,25 rode ui
1 tl limoensap
5 takjes koriander
peper en zout
Kipburger
300g kipfilet
2 teentje knoflook
½ ui
7 takjes koriander
2 tl Spaanse peper
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
handje geraspte kaas
snufje zout
snufje peper
½ Rode ui
Crème fraîche
ijsbergsla