Pompoensoep met feta en munt
- 01
- dec
Een dikke soep met een frisse twist van de munt.
- 4 personen
- 55 minuten
- 365 kcal
- Leg onder de pompoen een dikke doek zodat hij niet kan wegglijden tijdens het snijden. Snij de pompoen in ca. 4 (of meer) stukken. Lepel de pitten eruit en schaaf de schil eraf met een schilmesje. Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
- Snipper de ui en snij de munt fijn.
- Fruit in een soeppan op laag vuur de ui in olie.
- Pompoen en tomatenpuree door ui mengen en 3 min. meebakken.
- Honing en crème fraîche erdoor roeren.
- Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken.
- Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine.
- Breng pittig op smaak met met groene tabasco en zout.
- Soep in vier kommen scheppen. Feta erboven verkruimelen en munt over soep strooien.
- Serveer met brood
Je kan natuurlijk ook rode tabasco gebruiken, die is alleen wat pittiger.
Recept gevonden op ah.nl
Ingrediënten
1 ui
2 eetlepels olijfolie
600 g pompoen
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 eetlepel honing
125 ml crème fraîche
750 ml kippenbouillon
groene tabasco
200 g feta
7g verse munt
stokbrood
‘