Pompoensoep met feta en munt

Een dikke soep met een frisse twist van de munt.

Soep  met pompoen, feta en munt
4 personen
55 minuten

365 kcal

  1. Leg onder de pompoen een dikke doek zodat hij niet kan wegglijden tijdens het snijden. Snij de pompoen in ca. 4 (of meer) stukken. Lepel de pitten eruit en schaaf de schil eraf met een schilmesje. Snij het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
  2. Snipper de ui en snij de munt fijn.
  3. Fruit in een soeppan op laag vuur de ui in olie.
  4. Pompoen en tomatenpuree door ui mengen en 3 min. meebakken.
  5. Honing en crème fraîche erdoor roeren.
  6. Schenk de bouillon in de pan en breng opnieuw aan de kook.
  7. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 30 min. zachtjes koken.
  8. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine.
  9. Breng pittig op smaak met met groene tabasco en zout.
  10. Soep in vier kommen scheppen. Feta erboven verkruimelen en munt over soep strooien.
  11. Serveer met brood

Je kan natuurlijk ook rode tabasco gebruiken, die is alleen wat pittiger.

Recept gevonden op ah.nl

Ingrediënten

1 ui
2 eetlepels olijfolie
600 g pompoen
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 eetlepel honing
125 ml crème fraîche
750 ml kippenbouillon
groene tabasco
200 g feta
7g verse munt
stokbrood

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment