Fruit fondue
- 29
- mrt
OoooOooh zo verrukkelijk en super-de-luxe lunch, brunch of nagerecht. Perfect voor Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheid.
- 2 personen
- 40 minuten
- Maak de frambozensaus en aardbeiensaus door de ingrediënten bij elkaar te gooien en te mixen met een staafmixer of blender.
- Maak de sinaasappelsaus door alle ingrediënten bij elkaar te gooien in een steelpannetje en het te verwarmen. Verwarm totdat de saus en beetje indikt zodat het aan de vruchten kan blijven hangen.
- Laat de saus afkoelen.
- Doe de amandelen in een vijzel en houd er 1 apart voor garnering.
- Stamp de amandelen fijn, doe in een mooi schaaltje en leg de “garneer amandel” erbovenop zodat iedereen kan zien wat voor notenkruimels het zijn.
- Doe hetzelfde voor de hazelnoten.
- Verkruimel (als nodig) de crunchy cruesli in kleine stukjes
- Doe de suiker en de munt in een vijzel en wrijf de munt door de suiker voor ca. 4 minuten. De suiker wordt groen en ruikt heerlijk naar munt.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Giet de chocolade in een chocoladefondue setje.
- Snij het fruit in hapklare stukjes en serveer op een mooie schaal
- Serveer met fondue stokjes (of kleine vorkjes).
- Prik een stukje fruit, dip het in een saus en (evt.) in een dip
Ingrediënten
handje amandelen
handje hazelnoten
handje crunshy cruesli
5 grote blaadjes munt
handje kristalsuiker
handje chocolade naar smaak
grote schep naturel roeryoghurt of griekse yoghurt
klein handje musket suiker (kleine suiker bolletjes)
Aantal stukken fruit zoals bijv.
¼ ananas
handje frambozen
1 grote peer
1 appel
½ mango
1 kiwi
Frambozensaus
3 el frambozen
2 el sinaasappelsap
3 grote blaadjes munt
Aardbeiensaus
6 aardbeien
1,5 el citroensap
1 tl vanille extract
Sinaasappelsaus
sap van 1 sinaasappel (-2 el voor frambozensaus)
1 passievrucht
evt. knijpje honing
1 tl maizena