Garnalencocktail
- 10
- jan
Heerlijke garnalencocktail. Zelf eten we het maar al te graag.
- 2 personen
- 10 minuten
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Snij de avocado in blokjes of prak fijn.
- Maak de bovenkant van het glas nat, door het lichtjes in een bakje water te dompelen. Draai de bovenkant vervolgens op een schoteltje met suiker.
- Maak de cocktailsaus door mayonaise, ketchup, paprikapoeder en worcestershire saus door elkaar te roeren. Je kan er evt. ook nog 1 tl sherry en 1 tl cognac bij gooien, maar dat hoeft niet. Niemand zal merken dat er geen alcohol in zit.
- Voeg daarna de garnalen toe aan de cocktailsaus en roer het door elkaar.
- Leg wat sla onderin het glas of om het glas heen.
- Roer de stukjes avocado, tomaten en garnalen door elkaar en vul het glas.
of
Roer de avocado, tomaat, citroen en knoflook door elkaar en leg deze bovenop het garnalen mengsel. - Rooster het brood en smeer in met wat roomboter.
Je kan ook voor een simpele garnalen cocktail kiezen met alleen sla, garnalen en cocktailsaus.
Ingrediënten
200g hollandse garnalen
1 avocado
2-4 tomaten
2 handjes botersla/veldsla
2 sneedjes witbrood
roomboter
suiker
evt.
1 uigeperst teentje knoflook
schijfje citroen
Cocktailsaus:
3 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl paprikapoeder
3 druppels worcestershire saus