Garnalencocktail

Heerlijke garnalencocktail. Zelf eten we het maar al te graag.

Garnalencocktail
2 personen
10 minuten
  1. Snij de tomaten in kleine blokjes.
  2. Snij de avocado in blokjes of prak fijn.
  3. Maak de bovenkant van het glas nat, door het lichtjes in een bakje water te dompelen. Draai de bovenkant vervolgens op een schoteltje met suiker.
  4. Maak de cocktailsaus door mayonaise, ketchup, paprikapoeder en worcestershire saus door elkaar te roeren. Je kan er evt. ook nog 1 tl sherry en 1 tl cognac bij gooien, maar dat hoeft niet. Niemand zal merken dat er geen alcohol in zit.
  5. Voeg daarna de garnalen toe aan de cocktailsaus en roer het door elkaar.
  6. Leg wat sla onderin het glas of om het glas heen.
  7. Roer de stukjes avocado, tomaten en garnalen door elkaar en vul het glas.
    of
    Roer de avocado, tomaat, citroen en knoflook door elkaar en leg deze bovenop het garnalen mengsel.
  8. Rooster het brood en smeer in met wat roomboter.

Je kan ook voor een simpele garnalen cocktail kiezen met alleen sla, garnalen en cocktailsaus.

Ingrediënten

200g hollandse garnalen
1 avocado
2-4 tomaten
2 handjes botersla/veldsla
2 sneedjes witbrood
roomboter
suiker

evt.
1 uigeperst teentje knoflook
schijfje citroen

Cocktailsaus:
3 el mayonaise
1 el ketchup
1 tl paprikapoeder
3 druppels worcestershire saus

Post Tagged with ,

Add a Facebook Comment

Voeg een Comment toe

*

*