Spicy maissoep met kidneybonen
- 01
- dec
Een heerlijk pittige soep en ook super simpel.
- 4 personen
- 25 minuten
- 420 kcal
- Chorizo schillen en in blokjes snijden
- Snipper de ui en pureer de mais in de keukenmachine of met een staafmixer
- Bak de chorizo met olie 3 min op laag vuur.
- Onverdunde bouillon, melk, maispuree en hot peppersauce erdoor roeren. Aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken.
- Kidneybonen uitlekken en door de soep roeren.Laat de soep nog 3 min. zachtjes koken.
- Hak de koriander grof.
- Serveer de soep met tortillachips, geraspte kaas en koriander erop.
Recept gevonden op ah.nl
Ingrediënten
1 blik maiskorrels (300 g)
2 el olijfolie
200 g chorizoworst
1 grote ui
1 pot rundvleesbouillon (350 ml) (of van bouillonblokje)
4 dl melk
½ el tabasco
1 blik rode kidneybonen (400 g)
½ zakje verse koriander (a 15 g)
zak tortillachips
kaas