Spicy maissoep met kidneybonen

Een heerlijk pittige soep en ook super simpel.

Maissoep met kidneybonen en chorizo
4 personen
25 minuten

420 kcal

  1. Chorizo schillen en in blokjes snijden
  2. Snipper de ui en pureer de mais in de keukenmachine of met een staafmixer
  3. Bak de chorizo met olie 3 min op laag vuur.
  4. Onverdunde bouillon, melk, maispuree en hot peppersauce erdoor roeren. Aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken.
  5. Kidneybonen uitlekken en door de soep roeren.Laat de soep nog 3 min. zachtjes koken.
  6. Hak de koriander grof.
  7. Serveer de soep met tortillachips, geraspte kaas en koriander erop.

Recept gevonden op ah.nl

Ingrediënten

1 blik maiskorrels (300 g)
2 el olijfolie
200 g chorizoworst
1 grote ui
1 pot rundvleesbouillon (350 ml) (of van bouillonblokje)
4 dl melk
½ el tabasco
1 blik rode kidneybonen (400 g)
½ zakje verse koriander (a 15 g)
zak tortillachips
kaas

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment