Superpompoensoep met garnalen, citroen en munt

Het heet niets voor niks Superpompoensoep. Dit recept is gewoon Super.

superpompoensoep van jamie oliver met garnalen citroen en munt
8 personen
60 minuten
  1. Leg de pompoen op een keukendoek zodat hij niet wegglijd en snij hem doormidden.
  2. Verwijder de zaden en schil en snij in stukjes.
  3. Hak de rode ui in stukjes.
  4. Maak de bleekselderij en de wortel schoon en hak ook deze in kleine stukjes.
  5. Pers de knoflook uit.
  6. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij hem fijn.
  7. Zet een grote pan op een matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes in de pan en bak ze 30 seconden tot ze mooi krokant zen donkergroen zijn. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een stuk keukenrol.
  8. Zet de pan terug op het vuur en doe er de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de Spaanse pepertjes in, met royaal peper en zout.
  9. Laat dit 10 minuten zachtjes bakken tot de groente lekker zacht zijn.
  10. Roer er de pompoen en de bouillon door, breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer een half uur heel zachtjes koken.
  11. Sprenkel een beetje olijfolie op de gesneden ciabatta, laat de olie een beetje intrekken en druk aan beide kanten een beetje geraspte parmasaanse kaas.
  12. Leg ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  13. Rasp 2 citroenen en pers 4 citroenen uit.
  14. Pureer de soep wanneer de pompoen zacht en gaar is met een staafmixer of in een blender (maar als je wilt kun je de soep ook een beetje grof laten).
  15. Besprenkel de garnalen met zout en peper en bak ze gaar in ca. 2 minuten.
  16. Het allerbelangrijkste is dat je de soep nu proeft en perfect op smaak brengt.
  17. Meng 11 el citroensap door de soep.
  18. Vul de kommen met soep, leg er 2 salieblaadjes op, 4 garnalen en besprenkel met citroenschil en fijngehakte munt.
  19. Serveer met de croutons

Recept is van Jamie Oliver met wat aanpassingen (citroen, garnalen, munt) van mij.

Ingrediënten

olijfolie
16 verse salieblaadjes
2 rode uien
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
4 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
½ tot 1 vers rood Spaans pepertje
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 kilo pompoen naar keuze
2 liter kippen- of groentebouillon van goede kwaliteit
extra vierge olijfolie
Stokbrood (bv ciabatta)
parmazaanse kaas
4 citroenen
munt
32 garnalen

Post Tagged with , , , ,

Add a Facebook Comment

Voeg een Comment toe

*

*