Quinoa met courgette, garnalen en feta

Een lekkere verse gezonde salade met groene groentes.

2 Personen
25 minuten

Ingrediënten

85g quinoa
ca. 18 garnalen
1 courgette
75g verse spinazie
½ komkommer
50g feta
1 el verse basilicum
1 el verse bieslook
1 el verse dille
&#189 citroen

Lees meer →
Post Tagged with , , , ,

Salade krokante kip & bacon deluxe

Salade deluxe met krokante kip, bacon, avocado, boursin en appel-knoflook dressing

Als je nog even moet wennen aan een maaltijdsalade:”Ik ben toch geen konijn!”. Jaja, probeer deze dan maar met krokante kip en bacon

2 personen
50 minuten

Ingrediënten

Kip
300g kipfile
3 volle handen cornflakes naturel
siracha of sambal
1 el Italiaanse kruiden
handje bloem
1 ei

1 avocado
1-2 el boursin
sla (ijsbersla, gemende sla)
8 plakjes bacon
1 grote tomaat
7cm komkommer

Appel-knoflook dressing
20 ml appel-azijn
60ml extra virgin olijfolie
½ teentje knoflook
½ tl mosterd
½ tl italiaanse kruiden
snufje zout & peper

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Makreelsalade met grapefruit, druiven en lijnzaad

Makreelsalade met grapefruit druiven en lijnzaad

Mmmmmmmmmmakreelsalade

2 personen
30 minuten

Ingrediënten

200-300g gerookte makreel
1 grapefruit
12 druiven
1 bruine boterham
10cm komkommer
2 el lijnzaad
(eikenblad melange) sla

Voor de saus
2 el crème fraîche
½ limoen
1 lente-ui
4 blaadjes munt
peper
water

Lees meer →

Tomaatjes gevuld met zalm en garnaalspies

Tomaatjes gevuld met zalm en garnaal met avocado en komkommer

Restje zalm? Verwen jezelf dat met dit hapje.

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

4 middelmatige tomaten
50g zalm
1 volle el mayonaise
1 volle el crème fraîche
1 el bieslook
peper
zout
5 cocktail-/ jumbo-garnalen
½ avocado
7 cm komkommer

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Mediteraanse garnalencocktail

Garnalencocktail met zongedroogde tomaten, komkommer er tuinkers

Een garnalencocktail met een mediterraans tintje. Voor als je hem net even wat anders wil.

4 personen
15 minuten + 30 minuten marineren
115 kcal

Ingrediënten

½ komkommer
1 citroen, geperst
50 g semi-zongedroogde tomaten
200g Hollandse garnalen
4 el mayonaise
1 el yoghurt
15 g verse basilicum
1 doosje tuinkers
geroosterd brood

Lees meer →

Makreel salade met limoen-wasabi saus

Makreel met komkommer, appel, avocado en limoen-wasabi saus

Wil je het simpel houden, neem dan makreel met mayonaise, komkommer en tomaat. Maar met een beetje extra moeite gooi je er een hoop extra vitamines en mineralen bij, waardoor het nog lekkerder wordt.

2 personen
20 minuten

Ingrediënten

200g gerookte makreel
1 granny smith appel
1 avocado
2 middelgrote tomaten
10cm komkommer
(krop) ijsbergsla

Voor de saus
4 el Mayonaise
4 tl limoensap ( ca. ½ limoen)
3cm wasabipasta
peper
zout
1 a 2 lente ui

Lees meer →
Post Tagged with , , ,

Koriander-kokosrijstsalade met garnalen

Rijst met kokos, koriander, komkommer en garnalen

Een heerlijke salade bomvol smaak.

4 personen
20 minuten

Ingrediënten

330 gram (jasmijn)rijst
geraspte schil van 1 citroen of limoen
60 ml limoensap (1,5 limoen)
1 el bruine basterdsuiker
125 ml kokosroom
1 bosje koriander, blaadjes geplukt
1 rode peper
500g garnalen
2 el olie (arachide = noten)
½ komkommer
4 bosuitjes
35 gram geroosterde pinda’s
limoenpartjes als garnering

Lees meer →