Gegrilde aubergines met gekruide kikkererwten en walnootsaus

Gegrilde aubergines met kruidige kikererwten en een yoghurt-walnootsaus

Een heerlijke salade bomvol kruiden.

2-3 personen
50 minuten + 30-60 min voorbereiding

Ingrediënten

zout om de aubergines mee in te wrijven
4 el olijfolie
1 ui
1 rode chilipeper
2 cm verse gember
½ tl gemalen komijnzaad
½ tl gemalen koriander
½ tl kaneel
blikje kikkererwten (400 g)
200 g tomaten (ca. 2 tomaten)
sap van een ½ citroen
2 aubergines

Voor de walnootsaus:
100 g Griekse yoghurt
½ knoflookteen
13 g walnoten
½ handje koriander

Lees meer →
Post Tagged with , ,

Parmigana

Aubergine schotel met mozarella en parmezaan kaas

Voor dit gerecht moet je toch wel een tijd in de keuken staan. Maak dit gerecht daarom ook niet alleen, maar gebruik de hulp van de gene die mee-eten. Als je eenmaal aan tafel zit te smullen, begrijp je waarom je zolang in de keuken hebt gestaan.

4-5 personen
90 min

Ingrediënten

3 a 4 aubergines (ligt aan grootte uiteraard)
200 gram mozzarella, in plakjes gesneden
bloem (genoeg om de gesneden aubergine in te dopen)
1 ui
basilicum (het liefst vers ook voor versiering)
70 gram parmigiano (parmezaan kaas) of grana padano
olijfolie
zout ( om o.a aubergine mee in te wrijven)
peper
2/3 eieren (ligt aan hoeveelheid aubergine)
2 blikken gepelde tomaten
2 theelepels suiker
stokbrood

Lees meer →