Honing-mosterd-teriyaki kip salade

Smakelijke salade die ik graag eet voor een training.

Salade met kip gebakken in teriyaki en mosterd
2 personen
40 minuten
  1. Schil de sinaasappels “a vif”: Snij eerst de bodem en de top horizontaal af, zodat de vrucht blijft staan op het werkblad. Vervolgens snij je met een scherp mes, van boven naar beneden, de schil tot op het vruchtvlees weg. (Zorg ervoor dat al de witte vliesjes verwijderd zijn, dat bevorderd de volgende stap.) Neem de citrus in de hand en snij boven een kom de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.
  2. Knijp al het sap uit de rest-vliesjes en vang het op in de kom.
  3. Je kan teriyaki marinade kopen of je kan zelf teriyaki saus maken met: 2 el sake, 2 el mirin, 2 el sojasaus en 2 el bruine basterdsuiker. Giet het in een pan en verwarm tot de saus stropiger wordt en er nog ca. 2 el saus over is.
  4. Meng grove mosterd en Dijon mosterd met de helft van het sinaasappelsap.
  5. Snij de kip in stukjes en bestrooi met peper en zout.
  6. Bak de kip kort aan met 2 tl kokosboter, zodat de rauwheid aan de buitenkant ervan af is.
  7. Voeg de teriyakisaus toe met de mosterd-sinaasappelsaus en keer de kip regelmatig tot hij gaar is.
  8. Scheur wat slabladeren tot kleinere stukjes. (Niet te zuinig want het is een maaltijdsalade.) En gooi ze in een grote slakom.
  9. Schil en snij de avocado’s in blokjes. Gooi die bij de sla samen met de sinaasappel-partjes en het overgebleven sap.
  10. Hussel de ingrediënten wat door elkaar.
  11. Gooi er twee handjes cranberry’s bij.
  12. Leg de kip erbij en giet de jus eroverheen.
  13. Besprenkel tot slot met wat sesam.

Ingrediënten

Ca. 300g kip
2 el teriyaki saus
½ tl grove mosterd
½ tl Dijon mosterd
2 tl honing
4 sinaasappels
2 avocado’s
2 handjes gedroogde cranberry’s
4 tl sesamzaadjes
ijsbersla
kokosboter of anders roomboter

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment