Mexicaanse salade
- 11
- mei
Meestal eten we Mexicaans met taco’s of burrito’s, maar deze keer in een vorm van een salade met een chipje erbij.
- 2 personen
- 10 minuten
- Kidneybonen laten uitlekken en laos, komijn en Djahé erdoor mengen.
- Snij de tomaat, paprika en avocado in stukjes.
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper en hak fijn.
- Laat de mais uitlekken.
- Doe kidneybonen, maïs, tomaat, paprika, avocado en peper in een slakom.
- Strooi wat peper en zout erover en hussel alles door elkaar.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Versnipper de koriander en verdeel samen met de lente-ui over de salade.
- Verdeel wat chips en erover.
- serveer met een klodder crème fraîche.
Ook lekker met ijsbergsla.
Ingrediënten
0,25 tl laos
0,25 tl komijn
0,25 tl djahé
400g kidneybonen
1 avocado
1 middel-grote tomaat
3 lente-uitjes
150g maïs
1 rode paprika
1 peper
1 el limoensap
1 zak tortilla-chips
2-4 el crème fraîche
peper
zout
1 el verse koriander