Mexicaanse salade

Meestal eten we Mexicaans met taco’s of burrito’s, maar deze keer in een vorm van een salade met een chipje erbij.

Mexicaanse salade met kidneybonen, mais, tomaat, avocado, paprika en peper
2 personen
10 minuten
  1. Kidneybonen laten uitlekken en laos, komijn en Djahé erdoor mengen.
  2. Snij de tomaat, paprika en avocado in stukjes.
  3. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper en hak fijn.
  4. Laat de mais uitlekken.
  5. Doe kidneybonen, maïs, tomaat, paprika, avocado en peper in een slakom.
  6. Strooi wat peper en zout erover en hussel alles door elkaar.
  7. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  8. Versnipper de koriander en verdeel samen met de lente-ui over de salade.
  9. Verdeel wat chips en erover.
  10. serveer met een klodder crème fraîche.

Ook lekker met ijsbergsla.

Ingrediënten

0,25 tl laos
0,25 tl komijn
0,25 tl djahé
400g kidneybonen
1 avocado
1 middel-grote tomaat
3 lente-uitjes
150g maïs
1 rode paprika
1 peper
1 el limoensap
1 zak tortilla-chips
2-4 el crème fraîche
peper
zout
1 el verse koriander

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment