Provinciaalse vis met een krokant jasje

Een onweerstaanbaar knapperig visje; op voordat je het door hebt.

Provinciaalse gekruide vis met een krokant jasje
2 Personen
30 minuten
  1. Laat de vis eventueel ontdooien.
  2. Rasp de limoen.
  3. Pers vervolgens de limoen ui en pers de knoflook
  4. Doe limoensap, limoenrasp en knoflook samen met de mayonaise in een bakje en roer door elkaar.
  5. Pak 3 diepe borden en brede schalen.
  6. Doe in de eerste schaal bloem.
  7. Breek boven de tweede schaal een ei, giet er de melk bij en roer het ei los.
  8. Gooi in de derde schaal broodkruim met de provinciaalse kruiden.
  9. Tip: gebruik geen paneermeel i.p.v. echt broodkruim.(Je krijgt dan geen krotkantje) Je kan wel (naturel) cornflakes, (oude) taco-schelpen, tortillachips naturel of muesli naturel gebruiken. Stamp het lekker fijn met een vijzel.
  10. Dep de visfilets droog met een keukenpapiertje en besprenkel met zout en peper.
  11. Haal de vis door de bloem en laat eventueel te veel bloem van de vis afvallen.
  12. Haal de vis door het ei en vervolgens door de broodkruim.
  13. Verwarm een laag olie in de pan (0,50cm).
  14. De olie is op temperatuur wanneer je een groter stukje broodkruim of iets degelijks in de olie gooit en het begint te frituren.(Olie die rookt is te heet)
  15. Bak de vis in de olie voor circa. 4 minuten per kant.
  16. Leg de vis op een keukenpapiertje om uit te lekken.
  17. Serveer de vis met de saus.

Recept lekker met salade met granaatappel en peer en
aardappelen met mosterd, honing en peterselie

Vis recept gevonden op What’s for lunch honey

Ingrediënten

2 stukken tilapia
3 el provinciaalse kruiden
3 el bloem
1 ei
2 el melk
een grote kop (350ml) broodkruim
zout
peper
olie

Voor de saus
2 el mayonaise
&#189 limoen
1 teen knoflook

Post Tagged with

Add a Facebook Comment