Provinciaalse vis met een krokant jasje
- 13
- aug
Een onweerstaanbaar knapperig visje; op voordat je het door hebt.
- 2 Personen
- 30 minuten
- Laat de vis eventueel ontdooien.
- Rasp de limoen.
- Pers vervolgens de limoen ui en pers de knoflook
- Doe limoensap, limoenrasp en knoflook samen met de mayonaise in een bakje en roer door elkaar.
- Pak 3 diepe borden en brede schalen.
- Doe in de eerste schaal bloem.
- Breek boven de tweede schaal een ei, giet er de melk bij en roer het ei los.
- Gooi in de derde schaal broodkruim met de provinciaalse kruiden.
- Tip: gebruik geen paneermeel i.p.v. echt broodkruim.(Je krijgt dan geen krotkantje) Je kan wel (naturel) cornflakes, (oude) taco-schelpen, tortillachips naturel of muesli naturel gebruiken. Stamp het lekker fijn met een vijzel.
- Dep de visfilets droog met een keukenpapiertje en besprenkel met zout en peper.
- Haal de vis door de bloem en laat eventueel te veel bloem van de vis afvallen.
- Haal de vis door het ei en vervolgens door de broodkruim.
- Verwarm een laag olie in de pan (0,50cm).
- De olie is op temperatuur wanneer je een groter stukje broodkruim of iets degelijks in de olie gooit en het begint te frituren.(Olie die rookt is te heet)
- Bak de vis in de olie voor circa. 4 minuten per kant.
- Leg de vis op een keukenpapiertje om uit te lekken.
- Serveer de vis met de saus.
Recept lekker met salade met granaatappel en peer en
aardappelen met mosterd, honing en peterselie
Vis recept gevonden op What’s for lunch honey
Ingrediënten
2 stukken tilapia
3 el provinciaalse kruiden
3 el bloem
1 ei
2 el melk
een grote kop (350ml) broodkruim
zout
peper
olie
Voor de saus
2 el mayonaise
½ limoen
1 teen knoflook