Mediteraanse kip
- 09
- dec
Het bakken van een gevuld vleesje is niet een gemakkelijke taak, omdat de buitenkant vaak sneller verbrand dan dat de binnenkant gaar is. Maar het is mogelijk en met vulling van feta, zongedroogde tomaatjes en bacilicum krijgt de kip een mediterraanse smaak.
- 2 personen
- 30 minuten
- Meng in de keukenmachine de zongedroogde tomaten en de feta tot je een vrij dikke puree hebt.
- Was de blaadjes basilicum en dep ze droog.
- Snijd de kipfilets voorzichtig in zodat je een zakje krijgt. Vul het vlees met de tomaten-fetapuree en de basilicum.
- Steek wat cocktailprikkers door de kip, zodat de vulling in de kip blijft. Of gebruik wat kooktouw om de kip bij elkaar te houden.
- Schroei de kip eerst aan beide kanten dicht. (ca 5 min) Zet daarna het vuur lager en zet de deksel op de pan, zodat de binnenkant mooi gaar kan worden zonder dat de buitenkant verbrand. ca (10? min)
Lekker met Salade caprese en een aardappel bijgerecht.
Recept gevonden op mijnreceptenboek.nl
Ingrediënten
2 kleine kipfiles
4 blaadjes bascilicum
8 semi-zongedroogde tomaatjes
100 g feta