Lasagne met pruimen, courgette en geitenkaas

Een lasagne met pruimen zie je niet vaak, maar boy oh boy lekker is het wel.

Lasagne met pruimen courgette en geitenkaas
2 personen
20 minuten + 30 minuten in de oven
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de courgettes en snij ze in plakjes.
  3. Smeer ze licht in met olijfolie en grill ze aan beide kanten even in de grillpan.
  4. Doe de gepelde tomaten in een steelpannetje samen met de tomatenpuree.
  5. Pers de knoflook erboven uit en verwarm terwijl je goed roert en de tomaten stuk maakt.
  6. Voeg water toe tot de saus van yoghurtachtige dikte is.
  7. Laat even pruttelen en voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Vet een ovenschaal in en schep een dun laag saus op de bodem.
  9. Maak laagjes: courgette, geitenkaas, basilicum, lasagne bladen, saus en herhaal
  10. Bevenop leg je de pruimen wat verkruimelde kaas en een beetje oregano.
  11. Zet in ca. 30 minuten in de oven. (Voor verse lasagna bladen 20 minuten)

Recept gezien op dorpstuinnunspeet.nl

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine courgettes
200g geitenkaas
handje verse basilicum
6 lasagne bladen
5 sappige pruimen
gepelde tomaten 400g (blik of vers)
1 blikje tomatenpuree 70g
1 teen knoflook
beetje oregano

Post Tagged with , ,

Add a Facebook Comment