Lasagne met pruimen, courgette en geitenkaas
- 20
- mrt
Een lasagne met pruimen zie je niet vaak, maar boy oh boy lekker is het wel.

- 2 personen
- 20 minuten + 30 minuten in de oven
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de courgettes en snij ze in plakjes.
- Smeer ze licht in met olijfolie en grill ze aan beide kanten even in de grillpan.
- Doe de gepelde tomaten in een steelpannetje samen met de tomatenpuree.
- Pers de knoflook erboven uit en verwarm terwijl je goed roert en de tomaten stuk maakt.
- Voeg water toe tot de saus van yoghurtachtige dikte is.
- Laat even pruttelen en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Vet een ovenschaal in en schep een dun laag saus op de bodem.
- Maak laagjes: courgette, geitenkaas, basilicum, lasagne bladen, saus en herhaal
- Bevenop leg je de pruimen wat verkruimelde kaas en een beetje oregano.
- Zet in ca. 30 minuten in de oven. (Voor verse lasagna bladen 20 minuten)
Recept gezien op dorpstuinnunspeet.nl
Ingrediënten
1 grote of 2 kleine courgettes
200g geitenkaas
handje verse basilicum
6 lasagne bladen
5 sappige pruimen
gepelde tomaten 400g (blik of vers)
1 blikje tomatenpuree 70g
1 teen knoflook
beetje oregano