Bruschetta met avocado en garnalen
- 15
- jan
Deze bruschetta is ontstaan toen ik zin had om wat verschillende variaties uit te proberen. Deze variatie was de beste van de 3.
- 4 stuks
- 20 minuten + evt. ontdooien van de garnalen
- Ontdooi eventueel de garnalen.
- De geroosterde broodje kan je maken van oud (stok)brood snij het in sneedjes besprenkel met olie, zout en peper en grill of rooster de broodjes lekker knapperig.
- Rasp de gember en pers ½ knoflook uit.
- Rasp de limoen en pers het sap uit.
- Doe voor de marinade de gember, de geperste knoflook, limoenrasp en sap bij elkaar en mix de garnalen erdoorheen. Laat afgedekt minimaal 5 minuten intrekken.
- Schraap een teentje knoflook over de geroosterde broodjes.
- Schil de avocado (snij hem in stukjes) en pureer met vork of staafmixer. Doe er wat zout en peper bij en evt. wat limoensap.
- Bak de garnalen in olie ca. 1 min per kant tot ze een roze kleur krijgen.
- Smeer wat avocado op een broodje, leg er 2 garnalen op en bestrooi met stukjes munt.
-
Voor de andere variaties op de foto:
- Geitenkaas, sinasappelschil, tomaten, gekarameliseerde ui, peper, zout, rood pepertje
- Tomaat, avocado, ui, verse basilicum, paramzaane kaas, limoensap, zout en peper
Ingrediënten
8 garnalen
½ avocado
½ tl geraspte gember
1 teen knoflook
Schil van een ¼ limoen
Sap van ½ limoen
paar blaadjes munt
zout en peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi