Bruschetta met avocado en garnalen

Deze bruschetta is ontstaan toen ik zin had om wat verschillende variaties uit te proberen. Deze variatie was de beste van de 3.

Geroosterd brood met avocado en garnalen
4 stuks
20 minuten + evt. ontdooien van de garnalen
  1. Ontdooi eventueel de garnalen.
  2. De geroosterde broodje kan je maken van oud (stok)brood snij het in sneedjes besprenkel met olie, zout en peper en grill of rooster de broodjes lekker knapperig.
  3. Rasp de gember en pers ½ knoflook uit.
  4. Rasp de limoen en pers het sap uit.
  5. Doe voor de marinade de gember, de geperste knoflook, limoenrasp en sap bij elkaar en mix de garnalen erdoorheen. Laat afgedekt minimaal 5 minuten intrekken.
  6. Schraap een teentje knoflook over de geroosterde broodjes.
  7. Schil de avocado (snij hem in stukjes) en pureer met vork of staafmixer. Doe er wat zout en peper bij en evt. wat limoensap.
  8. Bak de garnalen in olie ca. 1 min per kant tot ze een roze kleur krijgen.
  9. Smeer wat avocado op een broodje, leg er 2 garnalen op en bestrooi met stukjes munt.

 

    Voor de andere variaties op de foto:

  • Geitenkaas, sinasappelschil, tomaten, gekarameliseerde ui, peper, zout, rood pepertje
  • Tomaat, avocado, ui, verse basilicum, paramzaane kaas, limoensap, zout en peper

Ingrediënten

8 garnalen
½ avocado
½ tl geraspte gember
1 teen knoflook
Schil van een ¼ limoen
Sap van ½ limoen
paar blaadjes munt
zout en peper
stokbrood-sneedjes (onder de grill geroosterd) of bruschetta broodjes van bv aldi

Post Tagged with , , ,

Add a Facebook Comment