Gegrilde kip salade met aardbeien en galia meloen

Ideaal zomerrecept dat je bij elkaar kan sprokkelen op de markt.

Gegrilde kip salade met aardbeien en galia meloen
3 personen
20 minuten
  1. Snij of scheur het kippetje in stukjes.
  2. Snij de meloen doormidden en haal de pitjes eruit.
  3. Snij de meloenhelft nog 2 of 3 keer doormidden zodat je mooie reepjes meloen hebt.
  4. Snij de meloen nu in tot de schil zodat je blokjes krijgt. Snij vervolgens de schil eraf. (Of snij eerst de schil eraf en snij het vruchtvlees dan in stukjes.)
  5. Snij de aardbeien in plakjes en verwijder de kroontjes.
  6. Snij de avocado in stukjes.
  7. Verdeel de sla over 3 borden.
  8. Verdeel vervolgens de stukjes kip, meloen, aardbei en avocado erover.
  9. Besprenkel met wat citroen olijfolie van goede kwaliteit en azijn naar keuze.
  10. Gooi tot slot nog wat walnoten over de salade.

Koop olie en azijn van goede kwaliteit. Ga daarvoor naar een speciaalzaak. ECHT de moeite waard.

Ingrediënten

250g aardbeien
1 gegrild kippetje van de markt/slager
½ galia meloen
zakje gemengde sla (200g)
1,5 avocado
handje walnoten
citroen olijfolie
fruitige azijn (bv van vijgen)

Post Tagged with , , , ,

Add a Facebook Comment